דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

584 גרם לכל המתכון (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
שוק טלה בערמונים
מנה עיקרית מושלמת לחג הפסח, צילום: קובי קואנקס
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 2 שוטפים את שוקי הטלה היטב ומייבשים אותם במגבת נייר.
  • 3 מועכים בעלי ומכתש פלפל שחור (קורט) עם עלי התימין, הרוזמרין ושיני השום.
  • 4 מוסיפים לתערובת התבלינים את שמן הזית (2 כפות), מערבבים, בוזקים על הנתחים בתבנית אפייה ומעסים הכל.
  • 5 בקערה נפרדת מערבבים את הבצל, הגזר והסלרי עם מעט שמן זית (2 כפות), ממליחים, מפלפלים ומוסיפים לתבנית האפייה סביב הבשר.
  • 6 מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש כאשר התבנית מכוסה בנייר כסף. ממתינים כשעה וחצי.
  • 7 לאחר שהכנסנו את שוקי הטלה לתנור, מרתיחים את הערמונים במי מלח, מקלפים ומוסיפים לתבנית שכבר נמצאת בתנור.
  • 8 לאחר כשעה וחצי מוסיפים את הרום ואת היין האדום המתוק לתבנית האפייה. משאירים בתנור כחצי שעה נוספת בחום של 170 מעלות ללא כיסוי.
  • 9 במהלך האפייה יש להפוך מדי פעם את שוקי הטלה. הצעת הגשה: ניתן להגיש על מצע אורז לבן, פולנטה או פירה.
  • 10 בתיאבון וחג שמח חיוך

יש להשתמש בשוק טלה אחד (במתכון כתוב סינטה + שוק בשביל הערך התזונתי של המתכון). התבלינים במתכון על פי הטעם האישי (מסומנים כ"קורט" ולכן הערך התזונתי לגביהם אינו מדויק). ניתן להשתמש בכל יין אדום מתוק (מומלץ: יין מרסלה ספרדי). המתכון באדיבות השף אלעד שירזי מקבוצת ISS ישראל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 40.3% 35.7% 20.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.71 (0.76 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב