דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנה עיקרית מושלמת לחג הפסח, צילום: קובי קואנקס

מצרכים למתכון

584 גרם לכל המתכון (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 2 שוטפים את שוקי הטלה היטב ומייבשים אותם במגבת נייר.
  • 3 מועכים בעלי ומכתש פלפל שחור (קורט) עם עלי התימין, הרוזמרין ושיני השום.
  • 4 מוסיפים לתערובת התבלינים את שמן הזית (2 כפות), מערבבים, בוזקים על הנתחים בתבנית אפייה ומעסים הכל.
  • 5 בקערה נפרדת מערבבים את הבצל, הגזר והסלרי עם מעט שמן זית (2 כפות), ממליחים, מפלפלים ומוסיפים לתבנית האפייה סביב הבשר.
  • 6 מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש כאשר התבנית מכוסה בנייר כסף. ממתינים כשעה וחצי.
  • 7 לאחר שהכנסנו את שוקי הטלה לתנור, מרתיחים את הערמונים במי מלח, מקלפים ומוסיפים לתבנית שכבר נמצאת בתנור.
  • 8 לאחר כשעה וחצי מוסיפים את הרום ואת היין האדום המתוק לתבנית האפייה. משאירים בתנור כחצי שעה נוספת בחום של 170 מעלות ללא כיסוי.
  • 9 במהלך האפייה יש להפוך מדי פעם את שוקי הטלה. הצעת הגשה: ניתן להגיש על מצע אורז לבן, פולנטה או פירה.
  • 10 בתיאבון וחג שמח חיוך

יש להשתמש בשוק טלה אחד (במתכון כתוב סינטה + שוק בשביל הערך התזונתי של המתכון). התבלינים במתכון על פי הטעם האישי (מסומנים כ"קורט" ולכן הערך התזונתי לגביהם אינו מדויק). ניתן להשתמש בכל יין אדום מתוק (מומלץ: יין מרסלה ספרדי). המתכון באדיבות השף אלעד שירזי מקבוצת ISS ישראל.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,308224
חלבונים (גרם)74.19 12.7
פחמימות (גרם)437
מתוכן סוכרים (גרם)11.4 1.95
שומנים (גרם)83.72 14.34
מתוכם שומן רווי (גרם)24.89 4.26
כולסטרול (מ"ג)255.75 43.79
נתרן (מ"ג)1,037177.49
סיבים תזונתיים (גרם)6.72 1.15
מים (גרם)347.459.49
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)511.8187.64
ויטמין B (מ"ג)24.524.2
ויטמין B1 (מ"ג)0.50.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.910.16
ויטמין B3 (מ"ג)19.513.34
ויטמין B5 (מ"ג)2.50.43
ויטמין B6 (מ"ג)0.970.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)120.3420.61
ויטמין B12 (מק"ג)7.121.22
ויטמין C (מ"ג)25.514.37
ויטמין D (מק"ג)0.140.02
ויטמין E (מ"ג)1.440.25
ויטמין K (מק"ג)42.487.27
סידן (מ"ג)122.7121.01
ברזל (מ"ג)7.181.23
מגנזיום (מ"ג)107.7118.44
זרחן (מ"ג)645.1110.46
אבץ (מ"ג)12.832.2
אשלגן (מ"ג)1,585271.45
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.860.66
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.70.12
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)3.030.52
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)19.593.35
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)17.813.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 40.3% 35.7% 20.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.71 (0.76 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה