דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות טלה
קציצות טלה
קציצות טלה
אין על בשר טלה על האש

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 106 גרם למנה\יחידה (כ- 15 קציצות טלה במשקל 80 גרם)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 קוצצים או טוחנים גס את הבשר עם השומן שלו ומניחים בקערה. משקל כתף הטלה עשוי להשתנות כמובן מכתף לכתף.
  • 2 מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מורידים מהאש ומקררים. לאחר שהבצל התקרר מוסיפים אותו לתערובת בשר הטלה. מוסיפים את הפטרוזיליה, הכמון, המלח והפלפל, מערבבים היטב את הכל, מניילנים ומכניסים למקרר לכמה שעות.
  • 3 מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים קציצות (בערך 80 גרם כל אחת), וצולים על הגריל. מי שאין ברשותו גריל - ניתן לצרוב את הקציצות במחבת עם מעט שמן זית מכל צד, ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות לכמה דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה.
  • 4 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שלום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)238224
חלבונים (גרם)19.55 18.41
פחמימות (גרם)22
מתוכן סוכרים (גרם)0.95 0.89
שומנים (גרם)16.26 15.31
מתוכם שומן רווי (גרם)6.28 5.92
כולסטרול (מ"ג)76 71.56
נתרן (מ"ג)122.42115.28
סיבים תזונתיים (גרם)0.56 0.53
מים (גרם)66.6962.8
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)32.0230.15
ויטמין B (מ"ג)6.46.03
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.220.21
ויטמין B3 (מ"ג)5.325.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.590.56
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)28.7127.03
ויטמין B12 (מק"ג)2.222.09
ויטמין C (מ"ג)10.9910.35
ויטמין E (מ"ג)0.060.06
ויטמין K (מק"ג)124.78117.49
סידן (מ"ג)33.3131.37
ברזל (מ"ג)1.991.88
מגנזיום (מ"ג)26.3124.77
זרחן (מ"ג)171.81161.78
אבץ (מ"ג)4.594.32
אשלגן (מ"ג)339.36319.55
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.11.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.20.19
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.840.79
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)6.245.87
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)5.675.34

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 42% 50.5% 6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.74 (0.76 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.