דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 96 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
בורקס גבינה מבצק פילו
בורקס פילו ביתי במילוי גבינה
  • 1 מכינים קודם את המילוי: בקערה בינונית מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה, בודקים תיבול ומניחים בצד. בינתיים מחממים את התנור מראש לחום של 190 מעלות.
  • 2 פורסים בעדינות את עלי הפילו המופשרים. זכרו, בזמן שאנחנו עובדים על הבורקס מכסים במגבת את שאר העלים.
  • 3 פורסים עלה פילו ומרססים אותו בשמן, מניחים עליו עלה נוסף ומרססים אותו גם בשמן. מחלקים את העלים לרוחב, לשלושה מלבנים רחבים. שמים כף גדושה מהמלית בכל קצה מלבן, מקפלים על המילוי את צדדיו ומגלגלים למעין סיגר.
  • 4 מניחים את הבורקס בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהתפר כלפי מטה. כך ממשיכים עם שאר המלבנים ושאר העלים.
  • 5 מחממים את התנור ובזמן שהוא מתחמם מורחים שמן על הבורקסים ומפזרים שומשום. אופים בחום של 190 מעלות למשך כ- 20-25 דקות, עד שהבורקסים בצבע זהוב-שחום יפה.
  • 6 מצננים טיפה ומגישים. בתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 מטעמי שמירה על קלוריות השתמשתי בתרסיס שמן אבל מי שרוצה מוזמן למרוח שמן זית במקום תרסיס.
  • 2 אני תיבלתי רק במלח ופלפל שחור, אבל שכל אחד יתבל איך שהוא רגיל ואוהב.
  • 3 במקום גבינת טוב טעם אפשר גבינת כנען או ריקוטה. הגבינה צריכה להיות גבינה יבשה מנוזלים.
  • 4 במקום בולגרית אפשר גבינת פטה שהיא מאוד טעימה ובהחלט מתאימה.

הבורקסים הם למעשה שני עלים אחד על השני שנחתכו ל- 3 מלבנים. מכל שני עלים יוצאים 3 בורקסים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 13.5% 27.4% 58.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב