תבשיל בשר לאירועים חגיגיים
1. להמליח ולפלפל את הבשר (חתוך לקוביות גדולות), ולקמח אותו מכל הכיוונים.
2. לחמם את שמן הזית בסיר ולסגור את הבשר כ- 2 דקות מכל צד.
3. להוציא את הבשר מהסיר ולהניח בצד.
4. לטגן את הבצל, לשלב שוב את הבשר ולהוסיף את השום והתימין. לערבב מעט ולהוסיף את היין האדום היבש, החומץ הבלסמי והסילאן.
5. לסגור את הסיר ולבשל כשעתיים על אש נמוכה.
6. לאחר שעתיים של בישול להוסיף את הירקות לסיר (מלבד הפטריות).
7. להמשיך לבשל עוד כשעה וחצי וכחצי שעה לפני סיום הבישול לשלב גם את הפטריות.
8. לבדוק שהבשר מוכן ורך ולסגור את הסיר.
9. מניחים במרכז השולחן ומתענגים!
10. בתיאבון וחג שמח
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. יש להשתמש בבשר טרי בלבד. מומלץ להשתמש באוסובוקו, שפונדרה או צלי כתף ולא בכתף בקר (הוא בשר יותר קשה).