דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל קדרה חגיגי
תבשיל קדרה חגיגי
תבשיל בשר לאירועים חגיגיים

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 464 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל המנה))

  • הבשר
  • כתף בקר - 1.5 ק"ג
    אוסובוקו, שפונדרה או צלי כתף
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    גרוס
  • קמח לבן - 1/2 כוס
    לקימוח הבשר
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • שאר המצרכים
  • בצלים - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    קצוצים גס
  • שום - 8 שיניים
    6-10 שיני שום חצויות
  • תימין - 20 גבעולים - סה"כ (20 גרם)
    צרור ענפי תימין טרי
  • קברנה סוביניון - יין אדום יבש - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
    יין אדום יבש ואיכותי
  • חומץ בלסמי - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • סילאן - 2 כפות - סה"כ (44 גרם)
  • גזרים - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    חתוכים גס
  • תפוחי אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
    חתוכים לקוביות גדולות
  • בטטה - יחידה גדולה (596 גרם)
  • קולורבי - יחידה בינונית ללא קליפה (268 גרם)
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    טריות
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 להמליח ולפלפל את הבשר (חתוך לקוביות גדולות), ולקמח אותו מכל הכיוונים.
  • 2 לחמם את שמן הזית בסיר ולסגור את הבשר כ- 2 דקות מכל צד.
  • 3 להוציא את הבשר מהסיר ולהניח בצד.
  • 4 לטגן את הבצל, לשלב שוב את הבשר ולהוסיף את השום והתימין. לערבב מעט ולהוסיף את היין האדום היבש, החומץ הבלסמי והסילאן.
  • 5 לסגור את הסיר ולבשל כשעתיים על אש נמוכה.
  • 6 לאחר שעתיים של בישול להוסיף את הירקות לסיר (מלבד הפטריות).
  • 7 להמשיך לבשל עוד כשעה וחצי וכחצי שעה לפני סיום הבישול לשלב גם את הפטריות.
  • 8 לבדוק שהבשר מוכן ורך ולסגור את הסיר.
  • 9 מניחים במרכז השולחן ומתענגים!
  • 10 בתיאבון וחג שמח חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. יש להשתמש בבשר טרי בלבד. מומלץ להשתמש באוסובוקו, שפונדרה או צלי כתף ולא בכתף בקר (הוא בשר יותר קשה).

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)548118
חלבונים (גרם)48.41 10.44
פחמימות (גרם)419
מתוכן סוכרים (גרם)8.67 1.87
שומנים (גרם)15.6 3.36
מתוכם שומן רווי (גרם)5.27 1.14
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.460.1
כולסטרול (מ"ג)130 28.04
נתרן (מ"ג)533.91115.15
סיבים תזונתיים (גרם)4.91 1.06
מים (גרם)297.5864.18
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)746.71161.05
ויטמין B (מ"ג)15.993.45
ויטמין B1 (מ"ג)0.280.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.590.13
ויטמין B3 (מ"ג)10.952.36
ויטמין B5 (מ"ג)2.690.58
ויטמין B6 (מ"ג)1.430.31
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)37.448.08
ויטמין B12 (מק"ג)8.61.85
ויטמין C (מ"ג)36.197.8
ויטמין D (מק"ג)0.120.03
ויטמין E (מ"ג)1.340.29
ויטמין K (מק"ג)6.351.37
סידן (מ"ג)75.1816.21
ברזל (מ"ג)6.221.34
מגנזיום (מ"ג)81.5417.59
זרחן (מ"ג)475.9102.64
אבץ (מ"ג)9.512.05
אשלגן (מ"ג)1,214261.89
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.190.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.5% 14.2% 44% 37.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.