דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 114 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקובות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קובה מצה מטוגנת
קובה טעימה לפסח עם מצות
  • 1 לשבור את המצות בידיים לפירורים, להוסיף מלח, פלפל שחור ומים, לערבב היטב ולקרר למשך 5 דקות. להוסיף את הביצים, לערבב היטב (מתקבלת עיסה דביקה) ולהניח בצד למשך כ- 20 דקות.
  • 2 בינתיים לטגן את הבצל בשמן, להוסיף את הבשר הטחון ולהמשיך לטגן עד שהנוזלים מתאדים. להוסיף את הפטרוזיליה, התבלינים והצנוברים הקלויים, להמשיך לטגן עד שהבשר מוכן ולקרר.
  • 3 בידיים רטובות לחלק את העיסה לכ- 20 כדורים, כל כדור לשטח בכף היד, להניח כפית ממילוי הבשר במרכז, לסגור לכדור, לשטח מעט ולהניח על מגש.
  • 4 לחמם שמן במחבת (ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן) ולטגן כל קובה דקה-שתיים מכל צד או עד להשחמה.
  • 5 בתיאבון וחג פסח שמח חיוך

כמות השמן לטיגון הינה כמות מוערכת הנספגת בקובות לאחר הטיגון. יש לטגן בכחצי כוס שמן לטיגון לפי הצורך.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 18.8% 28.4% 49.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב