דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 438 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פשטידת תפוחי אדמה קלה
ארוחת ערב קלה וטעימה לכל המשפחה
  • 1 הכנה מראש: לקלף את תפוחי האדמה ולפרוס דק, לפרוס את הבצלים לעיגולים ולכתוש את שיני השום.
  • 2 לטגן את הבצל בשמן עד להשחמה הרצויה, להוסיף את תפוחי האדמה, לערבב ולבשל על אש נמוכה כ- 25 דקות (לערבב מדי פעם).
  • 3 כשתפוחי האדמה רכים במידה הרצויה - יש להוסיף את השום, המלח, הפלפל השחור והכורכום, ולערבב היטב. להניח בצד מס` דקות להתקרר.
  • 4 בקערה לטרוף את הביצים ולהוסיף מעט מלח ופלפל שחור.
  • 5 את תערובת תפוחי אדמה יש להניח בתבנית פיירקס ומעל את הביצים הטרופות (לוודא שהביצים מכסות את תפוחי האדמה).
  • 6 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 40 דקות.
  • 7 בתיאבון חיוך
  • טיפים ורעיונות:
  • 1 ניתן להוסיף גבינה צהובה או גבינה קשה אחרת (כמות מומלצת של 100 גרם) לפני האפייה בתנור לארוחת ערב חלבית.
  • 2 ניתן להוסיף פטריות טריות או כל ירק שאוהבים לאחר טיגון תפוחי האדמה ולבשל עוד שתי דקות נוספות.
  • 3 ניתן להוסיף עשבי תיבול כמו כוסברה או פטרוזיליה קצוצה דק דק (בסיום הבישול) ולערבב היטב.

ציוד נדרש: מחבת לטיגון + תבנית פיירקס עגולה או מרובעת בגודל 24-26 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.5% 10.9% 12.9% 69.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.14 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב