דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 151 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת גבינה בסגנון ים תיכוני
עוגת גבינה וצנוברים לשבועות
  • הכנת הבסיס:
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 170 מעלות.
  • 2 מערבבים את פירורי הפתיבר והחמאה, ומהדקים לבסיס התבנית (תבנית בקוטר 24 ס"מ).
  • 3 אופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 10 דקות.
  • 4 מוציאים את התבנית ומנמיכים את חום התנור ל- 160 מעלות.
  • הכנת המלית:
  • 1 שמים בקערה את כל המצרכים ומערבבים עד לקבלת מלית אחידה ללא גושים. שופכים את המלית על הבסיס.
  • 2 לפני הכנסת העוגה לתנור, מניחים בתחתית כלי עם מים רותחים.
  • 3 אופים את העוגה בחום של 160 מעלות למשך כ- 60 דקות עד שהמרכז מעט רוטט והטבעת מסביב יציבה.
  • 4 מוציאים את העוגה ומשאירים את התנור דולק.
  • הכנת הציפוי:
  • 1 מערבבים בקערה את השמנת והסוכר.
  • 2 שופכים בעדינות על העוגה ומחליקים כמה שאפשר.
  • 3 מחזירים לתנור ל- 10 דקות ומכבים את התנור. נותנים לעוגה לשהות בתנור כבוי עוד 20 דקות ומוציאים אותה.
  • 4 בזמן שהעוגה בתנור הכבוי קולים את הצנוברים: שמים אותם על מחבת חמה (בלי שמן!) ומערבבים אותם כל הזמן עד שעולה ארומה והם משנים את צבעם לזהוב. מכבים את האש.
  • 5 כשמוציאים את העוגה מהתנור נותנים לה 10 דקות מנוחה, ואז מפזרים את הצנוברים ובעדינות לוחצים אותם אל הציפוי.
  • 6 כשהעוגה מגיעה לטמפרטורת החדר מכניסים אותה למקרר ל- 4 שעות לפחות לפני שאפשר לחתוך ולטעום.
  • 7 תהנו ובתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 חוואיג` לקפה ניתן למצוא בכל סופר במדף התבלינים. החוואיג` מורכב מקינמון, הל, ג`ינג`ר, ציפורן ואגוז מוסקט ביחס של כפית כל אחד. אתם יכולים לשים 1/4 כפית מכל תבלין או לשחק עם היחס אבל לא לוותר על התבלינים - הם עושים את כל העוגה.
  • 2 אני אוהבת צנוברים קלויים אבל למי שלא בא להתעסק עם הקלייה יכול לקשט איתם גם כשהם טבעיים.
  • 3 בעוגה יש שילוב של ריקוטה ומסקרפונה שמאוד תורמים למרקם, לטעם ולסגנון של העוגה. לא הייתי ממליצה להחליף אף אחד מהם בעוגה הזאת.
  • 4 בציפוי במקום שמנת חמוצה אפשר יוגורט 4% שומן, גם הולך טוב.
  • 5 לרגישים לגלוטן, אפשר להכין את הבסיס מעוגיות ללא גלוטן.

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 24 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את החוואיג` לקפה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 35% 17% 47.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.54 (0.54 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב