דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 227 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פסטה טריה עם ריקוטה, לימון ואפונת גינה
מנת פסטה מיוחדת וטעימה
  • 1 לשים את כל מרכיבי הפסטה במיקסר עם וו גיטרה, ולהתחיל לערבל עד שמתקבל גוש בצק אחיד.
  • 2 לשים את גוש הבצק על משטח עבודה למשך כ- 10 דקות (רוב המיקסרים לא מביאים לתוצאת לישה מספקת ולכן מומלץ ללוש גם ידנית, אבל לשיקולכם).
  • 3 להניח את בצק הפסטה במקרר למשך מס` שעות למנוחה.
  • 4 לאחר מנוחת הבצק יש לרדד את הבצק: ניתן להשתמש במכונת פסטה לרידוד ולחיתוך לרצועות ספגטי/פטוצ`יני. למי שאין מכונה - ניתן לחלק את הבצק ל- 3-4 חתיכות ופשוט לרדד עם מערוך על משטח העבודה עד לעובי של כ- 2 מ"מ. לאחר מכן, לחתוך עם סכין לרצועות.
  • 5 להניח את רצועות הפסטה בצד עד שמתייבשות ולאחר מכן ניתן לשמור במקרר עד השימוש (היא לא נדבקת).
  • 6 לבשל את הפסטה ובזמן הזה לעבור להכנת הרוטב.
  • 7 בקערה חסינת חום להניח את גרידת הלימון ומעל לסחוט את הלימון.
  • 8 להוסיף לקערה את שאר מצרכי הרוטב (חוץ מהבזיליקום הקצוץ והאפונה) ולערבב היטב. בינתיים לבשל גם את אפונת הגינה.
  • 9 לחמם את הרוטב בבן-מארי (סיר מלא במים עליו רק יש להניח את הקערה) למשך כמה דקות (לעשות זאת לקראת סוף בישול הפסטה).
  • 10 להוסיף את הפסטה המבושלת אל קערת הרוטב, לערבב היטב כדי שכל הפסטה תהיה מכוסה ברוטב, להניח בצלחת הגשה ולפזר מעל את הבזיליקום והאפונה המבושלת.
  • 11 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 28.8% 23.5% 46.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.41 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב