מצרכים למתכון
20 מנות/יחידות, 92 גרם למנה\יחידה (פסטלים בגודל בינוני)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
אין על הפסטלים המרוקאים לארוחת הקידוש
- הכנת המעטפת:
- 1 לקלף את תפוחי האדמה ולבשל עד לריכוך.
- 2 לצנן היטב - זהו שלב חשוב מאוד.
- 3 למעוך את תפוחי האדמה לפירה, להוסיף את כל התבלינים ולערבב.
- 4 להכין מהתערובת כדורים בגודל בינוני (אני הכנתי בגודל של כדורי פינגפונג - פשוט לוקחים חופן מהפירה).
- 5 להניח בצד עד להכנת המלית.
- הכנת המלית:
- 1 לערבב ביחד בקערה את כל מצרכי מלית הבשר.
- 2 לחמם את השמן במחבת ולטגן את תערובת הבשר.
- 3 לערבב כל הזמן תוך כדי הטיגון עד שהבשר משנה את צבעו לכהה.
- 4 לצנן היטב את המלית.
- להכנת הפסטלים:
- 1 לשטח את כדורי המעטפת על כף היד ולמלא כף מתערובת הבשר המטוגנת. לסגור היטב (שהבשר לא יברח - אפשר לקחת עוד מהמעטפת במידה וחסר).
- 2 למעוך מעט עם כף היד לצורה של פסטל.
- 3 להכין צלחת עם ביצים טרופות עם מעט מלח + צלחת נוספת עם פירורי הלחם.
- 4 לטבול כל פסטל בביצים הטרופות, לאחר מכן לטבול בפירורי הלחם ולטגן בשמן חצי עמוק עד שהפסטלים מזהיבים.
- 5 בתיאבון
כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בפסטלים לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן בגובה חצי מהמחבת. הערך התזונתי לא כולל את הראס אל חנות והצ`ילי החריף הטחון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3.1% |
27.7% |
23.8% |
45.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב