דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פסטלים מרוקאים
פסטלים מרוקאים
אין על הפסטלים המרוקאים לארוחת הקידוש

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 92 גרם למנה\יחידה (פסטלים בגודל בינוני)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת המעטפת:
  • 1 לקלף את תפוחי האדמה ולבשל עד לריכוך.
  • 2 לצנן היטב - זהו שלב חשוב מאוד.
  • 3 למעוך את תפוחי האדמה לפירה, להוסיף את כל התבלינים ולערבב.
  • 4 להכין מהתערובת כדורים בגודל בינוני (אני הכנתי בגודל של כדורי פינגפונג - פשוט לוקחים חופן מהפירה).
  • 5 להניח בצד עד להכנת המלית.
  • הכנת המלית:
  • 1 לערבב ביחד בקערה את כל מצרכי מלית הבשר.
  • 2 לחמם את השמן במחבת ולטגן את תערובת הבשר.
  • 3 לערבב כל הזמן תוך כדי הטיגון עד שהבשר משנה את צבעו לכהה.
  • 4 לצנן היטב את המלית.
  • להכנת הפסטלים:
  • 1 לשטח את כדורי המעטפת על כף היד ולמלא כף מתערובת הבשר המטוגנת. לסגור היטב (שהבשר לא יברח - אפשר לקחת עוד מהמעטפת במידה וחסר).
  • 2 למעוך מעט עם כף היד לצורה של פסטל.
  • 3 להכין צלחת עם ביצים טרופות עם מעט מלח + צלחת נוספת עם פירורי הלחם.
  • 4 לטבול כל פסטל בביצים הטרופות, לאחר מכן לטבול בפירורי הלחם ולטגן בשמן חצי עמוק עד שהפסטלים מזהיבים.
  • 5 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בפסטלים לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן בגובה חצי מהמחבת. הערך התזונתי לא כולל את הראס אל חנות והצ`ילי החריף הטחון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יפה ימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)172188
חלבונים (גרם)7.77 8.49
פחמימות (גרם)1516
מתוכן סוכרים (גרם)0.72 0.78
שומנים (גרם)9.06 9.89
מתוכם שומן רווי (גרם)1.3 1.42
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)40.51 44.25
נתרן (מ"ג)380.32415.42
סיבים תזונתיים (גרם)1.01 1.1
מים (גרם)57.2862.57
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)20.4822.37
ויטמין B (מ"ג)2.722.97
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.09
ויטמין B3 (מ"ג)1.882.05
ויטמין B5 (מ"ג)0.460.5
ויטמין B6 (מ"ג)0.230.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1010.92
ויטמין B12 (מק"ג)0.680.74
ויטמין C (מ"ג)3.834.19
ויטמין D (מק"ג)0.140.15
ויטמין E (מ"ג)0.250.27
ויטמין K (מק"ג)3.023.3
סידן (מ"ג)11.8512.94
ברזל (מ"ג)0.961.05
מגנזיום (מ"ג)15.717.15
זרחן (מ"ג)78.5585.8
אבץ (מ"ג)1.521.66
אשלגן (מ"ג)245.47268.13
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.2
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.260.28
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.240.26

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.1% 27.7% 23.8% 45.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.42 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.