דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 67 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת שזיפים ותפוחים
שילוב מנצח של שזיפים עם תפוחי עץ
  • 1 לטרוף את הביצים עם הסוכר במיקסר עד שמתקבל קצף תפוח. לשלב בקצף את השמן, מיץ התפוזים, הקינמון וגרידת הלימון.
  • 2 לערבב את השקדים הטחונים עם הקמח ואבקת האפייה, לשלב גם כן אל תוך התערובת ולערבב עד שמתקבלת מסה אחידה.
  • 3 למזוג בתבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ (ראו ציוד נדרש) את 2 כפות סירופ המייפל ולסדר את פרוסות התפוח מסביב.
  • 4 למזוג מעל התפוחים את תערובת העוגה ולסדר מלמעלה את השזיפים הפרוסים. בינתיים לחמם מראש את התנור לחום של 170 מעלות.
  • 5 לאפות בתנור למשך כ- 40-50 דקות ולבדוק אם העוגה מוכנה על ידי מבחן הקיסם.
  • 6 להבריש את העוגה החמה בעת שהיא יוצאת מהתנור בכ- 2-3 כפות סירופ מייפל נוספות.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ (סיליקון או תבנית רגילה עם נייר אפייה).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 23.4% 8.9% 64.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.33 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב