דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 16 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לביבות עדשים כתומות בתנור
לביבות עדשים טעימות ובריאות
  • 1 מבשלים את העדשים הכתומות בסיר עם הרבה מים למשך כרבע שעה עד לריכוך, מסננים ומעבירים לקערה.
  • 2 מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם הרבה מים למשך כרבע שעה עד לריכוך, מסננים, מועכים לפירה ומעבירים לקערה עם העדשים.
  • 3 מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להשחמה קלה למשך כ- 5 דקות ומוסיפים לקערה.
  • 4 מוסיפים לקערה את שיבולת השועל, קמח החומוס, פירורי הלחם והתבלינים. מערבבים הכל יחד ידנית בעזרת כף.
  • 5 משמנים נייר אפייה בתבנית, יוצרים לביבות בעזרת ידיים רטובות ומסדרים אותן על נייר האפייה.
  • 6 אופים בחום של 180 מעלות טורבו למשך כ- 20 דקות עד להשחמה קלה (תלוי בסוג התנור שברשותכם).
  • 7 מוציאים מהתנור, מחכים להתקררות ומגישים לביבות עדשים כתומות טעימות ומזינות.
  • 8 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. הלביבות ניתנות לטיגון במחבת עם מעט שמן זית עד להשחמה קלה משני הצדדים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
19.7% 9.8% 17.9% 52.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.19 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב