מצרכים למתכון
3 מנות/יחידות, 543 גרם למנה\יחידה (2-3 מנות (תלוי בגודל המנה))
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
פסטה טרייה, תבשיל פטריות ופילה דג צרוב
- הכנת הפסטה:
- 1 שמים את כל המרכיבים במיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת גוש בצק אחיד.
- 2 מוציאים מהמיקסר ולשים על גבי משטח העבודה למשך כ- 10 דקות. שימו לב שרוב המיקסרים לא מצליחים ללוש כמו שצריך, ולכן עדיף לעשות את הלישה ביד - אבל לשיקולכם.
- 3 שמים במקרר למנוחה של כמה שעות.
- 4 לאלו שיש מכונת פסטה, אפשר להשתמש בה לרידוד הבצק וחיתוך לרצועות ספגטי/פטוצ`יני. לאלו שאין מכונה, אפשר לחלק את הבצק ל- 3-4 חתיכות ולרדד עם מערוך על גבי משטח עד לעובי של כ-2 מ"מ, ואז בעזרת סכין לחתוך לרצועות. משאירים את הרצועות בצד עד לייבוש ואז ניתן לשמור אותןה במקרר עד השימוש בלי שהן תידבקנה.
- 5 מבשלים את הפסטה במים עם מלח עד למידת הרכות הרצויה - תלוי בעובי הפסטה (מתכננים ככה שהפסטה תהיה מוכנה לקראת סיום הכנת התבשיל).
- הכנת התבשיל:
- 1 חותכים גס את הבצל ומטגנים במחבת עם שמן זית.
- 2 מקלפים וקוצצים את שורש הפטרוזיליה, מוסיפים לבצל ומטגנים עד לשקיפות הבצל והשחמה קלה של שורש הפטרוזיליה.
- 3 קוצצים את השום והצ`ילי ומוסיפים לבצל. מטגנים כדקה.
- 4 מוסיפים למחבת את ענפי התימין.
- 5 חותכים גס את הפטריות, מוסיפים למחבת ומערבבים היטב.
- 6 מכסים עם מכסה ומאדים למשך כ- 10-15 דקות עד להתרככות הפטריות. מערבבים מדי פעם.
- 7 פותחים את המכסה וממשיכים לבשל עד לאידוי לפחות חצי מהנוזלים.
- 8 מערבבים בכלי נפרד את המים והקורנפלור ומוסיפים לפטריות. מוסיפים גם את המלח, הפלפל השחור ואגוז המוסקט. מערבבים היטב.
- 9 מבשלים כ- 3 דקות עד שהתערובת מתחילה להסמיך ומוסיפים את היין הלבן. ממשיכים לבשל למשך כ- 10-15 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים לפחות בחצי, ובמקביל מבשלים את הפסטה בסיר מים רותחים.
- הכנת הדג:
- 1 מחממים שמן זית במחבת.
- 2 מניחים את הדג על גבי הצד של העור ומכסים.
- 3 מטגנים למשך כ- 5-7 דקות עד אשר בשר הדג מלבין והוא מבושל מבפנים (תבדקו בעזרת פירוק חתיכה עם מזלג/סכין).
- 4 מפרידים את העור ומפרקים את הדג לחתיכות.
- 5 מעבירים את הדג למחבת הפטריות ומערבבים בזהירות.
- הרכבת המנה:
- 1 מניחים מנת פסטה בצלחת.
- 2 מעל מניחים כמה כפות מתבשיל הפטריות והדג.
- 3 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
2% |
31.5% |
25.6% |
40.9% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב