דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 141 גרם למנה\יחידה

  • עלי הסיגר
  • עלי סיגר מרוקאי - 10 יחידה - סה"כ (250 גרם)
  • שמן קנולה - 2 כף - סה"כ (20 מ"ל)
    למריחה על האגרולים
  • מלית חזה העוף הוירקות
  • חזה עוף - יחידה (435 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות (פרפר)
  • שמן זית - 3 כף - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • שום - 2 שן
    קצוצות דק
  • שורש ג`ינג`ר - כפית-קצוץ (5 גרם)
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    קלוף וחתוך לרצועות דקות
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לרצועות דקות
  • כרוב - רבע יחידה בינונית (384.75 גרם)
    חתוך לרצועות דקות
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
  • פלפל אדום חריף - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (14 גרם)
    חתוך לפרוסות
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס
  • רוטב סויה דל נתרן -  כף - סה"כ (25 מ"ל)
    2-3 כפות
  • סוכר - כפית שטוחה (5 גרם)
  • מיץ ליים - גודל ממוצע (40 מ"ל)
    או מיץ מלימון אחד
  • ה"דבק"
  • קמח לבן - כף שטוחה (12 גרם)
  • מים - 2 כף - סה"כ (20 מ"ל)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
אגרול חזה עוף וירקות אפוי בתנור
מנה נהדרת לפתוח איתה את הארוחה
  • 1 מתחילים עם המלית: מחממים את השמן במחבת רחבה (אפשר להשתמש גם בווק) ומטגנים את חזה העוף, השום והג`ינג`ר למשך כדקה. מוסיפים את הגזר, הפלפל האדום, הכרוב, הבצל הסגול ופלפל הצ`ילי, ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  • 2 מוסיפים את רוטב הסויה, הסוכר ומיץ הליים, ומערבבים היטב.
  • 3 מערבבים בקערה קטנה את הקמח והמים ליצירת "דבק" לאגרול.
  • 4 מניחים את עלי הסיגר המרוקאי על משטח עבודה כשצד החלק על המשטח, ממלאים במלית שהכנו רק בחלק הקרוב ומתחילים לגלגל את העלה. לאחר הגלגול מקפלים פנימה משני הצדדים ומגלגלים בהדיקות.
  • 5 מדביקים את קצה עלה הסיגר עם ה"דבק" שהכנו ומניחים בתבנית האפייה. בינתיים מחממים את התנור מראש לחום של 190 מעלות.
  • 6 מברישים את האגרולים במעט שמן ואופים למשך כחצי שעה עד להזהבה.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 14.9% 38.3% 43.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב