דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

33 מנות/יחידות, 52 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה (כ- 10-12 מנות מכל רולדה))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
רולדת תפוחי עץ ואגוזים
אחת הרולדות הטעימות עם הקפה של שבת בבוקר
  • 1 ללוש את כל מצרכי הבצק למשך כ- 5 דקות עד שכל המצרכים מתאחדים ומתקבל בצק רך ועדין למגע (אפשר להוסיף במקרה הצורך עוד מיץ תפוזים).
  • 2 להניח את הבצק במקרר למשך כשעה.
  • 3 לערבב את כל מצרכי המילוי (אפשר להוסיף טיפה ציפורן טחונה).
  • 4 לחלק את הבצק ל- 3 חלקים שווים ואת מלית התפוחים ל- 3 חלקים שווים.
  • 5 לרדד כל חלק מהבצק לעלה מלבני דק כמה שאפשר (להשתדל שלא ייקרע), לפזר עליו ממלית התפוחים, לגלגל בזהירות לרולדה וכך להכין גם את שני החלקים האחרים.
  • 6 להניח את הרולדות על נייר אפייה בתוך תבנית ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה.
  • 7 בתיאבון חיוך

במקום המחמאה ניתן להשתמש ב- 200 מ"ל שמן (קנולה, תירס, חמניות) או 200 גרם חמאה. אין צורך להוסיף סוכר במלית - יש סוכר בבצק וגם התפוחים מעניקים מתיקות. מי שרוצה יכול להוסיף 2 שקיות סוכר וניל למלית או לפזר כף אבקת סוכר מעל כשהעוגה מתקררת.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 27.9% 7.4% 61.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.42 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב