דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 46 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הכדורים)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פלאפל קינואה עם ברוקולי
כדורי פלאפל מיוחדים
  • 1 להרתיח את הקינואה בסיר עם כ- 2 כוסות מים, להנמיך את הלהבה, לכסות את הסיר, לבשל למשך כרבע שעה ולסנן.
  • 2 את תפרחות הברוקולי לחלוט במים רותחים למשך כדקה, לסנן, להעביר למי קרח (על מנת לעצור את הבישול) ולקצוץ.
  • 3 לערבב ביחד בקערה את הקינואה, הברוקולי והגזר המגורד.
  • 4 לטגן את הבצל בשמן הזית במחבת עד להזהבה, וגם אותו להוסיף לקערה.
  • 5 להוסיף לקערה גם את הביצה, הקמח, המלח, הפלפל השחור והכוסברה, לערבב היטב וליצור מהתערובת כ- 20 כדורים.
  • 6 למרוח שמן זית על כל הכדורים ולטבול אותם בפירורי הלחם ליצירת מרקם פריך (לא חובה).
  • 7 לסדר את כדורי הפלאפל בתבנית עם נייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות למשך כרבע שעה, ולאחר מכן להפוך את הכדורים ולהמשיך באפייה כ- 3 דקות נוספות.
  • 8 מתקבל פלאפל צמחוני, מיוחד וטעים!
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש לצד יוגורט. ניתן גם לטגן במכשיר טיגון אוויר חם (זה המכשיר בו אני השתמשתי).

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.8% 15.2% 15.4% 59.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב