ארוחת דגים משובחת
הכנת קציצות הדגים:
1. מנקים את הדגים, שוטפים היטב במים, פורסים לפרוסות ומסננים.
2. טוחנים את הדגים במטחנת בשר ביחד עם תפוחי האדמה, הכוסברה והשום, ומערבבים.
3. לתערובת הדגים מוסיפים את הביצה, פירורי הלחם והתבלינים.
4. מערבבים היטב ומכינים מהתערובת קציצות עגולות.
הכנת הרוטב האדום:
1. לסיר רחב מוזגים את השמן, מחממים ומוסיפים את רסק העגבניות, השום הכתוש וישר מוסיפים גם את המים. אפשר בשלב הזה להוסיף רק 4 כוסות מים, להביא לרתיחה, להוסיף את התבלינים, לערבב שוב ולהוסיף את 2 כוסות המים הנוספות.
2. כאשר הרוטב מבעבע מוסיפים את הקציצות ומניחים ברוטב אחת ליד השנייה. בעזרת כף למזוג מדי פעם מהרוטב על הקציצות.
3. מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה למשך כ- 30 דקות.
4. בתיאבון
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.