מצרכים למתכון
4 מנות/יחידות, 486 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- המרק
- שום - 3 ראשים
- שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
- חמאה - 60 גרם
- כרישה - גודל ממוצע (200 גרם)
- תימין - גבעול (1 גרם)
- יין לבן - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
- תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
- ציר עוף - 4 כוסות - סה"כ (960 מ"ל)
- מלח - 1/2 כפית שטוחה
- פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
- קרם פרש (או שמנת) - 2 כפות
- הביצים העלומות
- ביצים - 4 יחידותL - סה"כ (236 גרם)
- מים מעט חומץ - לפי הצורך
- הקישוט
- פטרוזיליה - חופן (15 גרם)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- בשרי, לא כשרכשרות
מרק קרם שום מפנק וטעים
- 1 לקלף את כל שיני השום מהקליפה.
- 2 לסיר גדול להכניס את השמן, החמאה, הכרישה, השום והתימין, ולטגן במשך כ- 5 דקות.
- 3 להוסיף את היין ותפוחי האדמה, ולבשל 5 דקות נוספות.
- 4 להוסיף את ציר מרק העוף ולבשל כ- 20-25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים. להוריד מהכיריים ולהניח להתקרר כ- 10 דקות.
- 5 להוסיף את הקרם פרש או השמנת, לערבב היטב ולטחון בבלנדר מוט.
- 6 להוסיף מלח ופלפל שחור, ולשפר טעמים.
- להגשה עם ביצים עלומות:
- 1 לחמם מים בסיר עם מעט חומץ.
- 2 לשבור ביצה לתוך כלי קטן וחשוב שהחלמון יהיה שלם.
- 3 עם כף לערבב את המים ליצירת מערבולת.
- 4 לשפוך בזהירות את הביצה לתוך המערבולת ולהמתין 3-4 דקות.
- 5 להוציא את הביצה בעזרת תרבד לתוך משטח יבש.
- 6 כאשר המרק חם, להגיש בתוך צלחת מרק ובאמצע את הביצה העלומה.
- 7 לפזר מעל את הפטרוזיליה.
- 8 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
הערך התזונתי לא כולל את הקרם פרש והחומץ. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3% |
30% |
21% |
46% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב