דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק קרם שום מפנק וטעים

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 486 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • המרק
  • שום - 3 ראשים
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • חמאה - 60 גרם
  • כרישה - גודל ממוצע (200 גרם)
    החלק הלבן ומעט מהירוק (קצוצה)
  • תימין - גבעול (1 גרם)
    טרי
  • יין לבן - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    חצי יבש
  • תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
    מקולף וחתוך לקוביות קטנות
  • ציר עוף - 4 כוסות - סה"כ (960 מ"ל)
    או ציר בקר
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • קרם פרש (או שמנת) - 2 כפות
  • הביצים העלומות
  • ביצה - 4 Large - סה"כ (236 גרם)
    להכנת ביצים עלומות
  • מים מעט חומץ - לפי הצורך
  • הקישוט
  • פטרוזיליה - חופן (15 גרם)
    קצוצה (מעט)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, לא כשרכשרות
  • 1 לקלף את כל שיני השום מהקליפה.
  • 2 לסיר גדול להכניס את השמן, החמאה, הכרישה, השום והתימין, ולטגן במשך כ- 5 דקות.
  • 3 להוסיף את היין ותפוחי האדמה, ולבשל 5 דקות נוספות.
  • 4 להוסיף את ציר מרק העוף ולבשל כ- 20-25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים. להוריד מהכיריים ולהניח להתקרר כ- 10 דקות.
  • 5 להוסיף את הקרם פרש או השמנת, לערבב היטב ולטחון בבלנדר מוט.
  • 6 להוסיף מלח ופלפל שחור, ולשפר טעמים.
  • להגשה עם ביצים עלומות:
  • 1 לחמם מים בסיר עם מעט חומץ.
  • 2 לשבור ביצה לתוך כלי קטן וחשוב שהחלמון יהיה שלם.
  • 3 עם כף לערבב את המים ליצירת מערבולת.
  • 4 לשפוך בזהירות את הביצה לתוך המערבולת ולהמתין 3-4 דקות.
  • 5 להוציא את הביצה בעזרת תרבד לתוך משטח יבש.
  • 6 כאשר המרק חם, להגיש בתוך צלחת מרק ובאמצע את הביצה העלומה.
  • 7 לפזר מעל את הפטרוזיליה.
  • 8 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הקרם פרש והחומץ. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אייל גרש

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)47097
חלבונים (גרם)18.24 3.76
פחמימות (גרם)408
מתוכן סוכרים (גרם)6.38 1.31
שומנים (גרם)26.08 5.37
מתוכם שומן רווי (גרם)10.72 2.21
כולסטרול (מ"ג)293.08 60.34
נתרן (מ"ג)973.16200.34
סיבים תזונתיים (גרם)2.62 0.54
מים (גרם)392.0180.7
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)121.3324.98
ויטמין B (מ"ג)8.321.71
ויטמין B1 (מ"ג)0.280.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.530.11
ויטמין B3 (מ"ג)4.941.02
ויטמין B5 (מ"ג)1.440.3
ויטמין B6 (מ"ג)1.070.22
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)56.0611.54
ויטמין B12 (מק"ג)0.760.16
ויטמין C (מ"ג)27.995.76
ויטמין D (מק"ג)0.50.1
ויטמין E (מ"ג)0.970.2
ויטמין K (מק"ג)77.1315.88
סידן (מ"ג)163.4933.66
ברזל (מ"ג)3.590.74
מגנזיום (מ"ג)49.910.27
זרחן (מ"ג)290.4959.8
אבץ (מ"ג)1.820.38
אשלגן (מ"ג)765.28157.55
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.530.31
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.090.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.330.27
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.660.75
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.220.66

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3% 30% 21% 46%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.45 (0.47 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.