דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 665 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • דג בקלה - 500 גרם
    5-6 פילטים (שטופים ומסוננים)
  • פלפל אדום - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (555 גרם)
    פרוסים לאורך לחתיכות גסות
  • פלפל צהוב - יחידה בינונית (122 גרם)
    פרוס לאורך לחתיכות גסות
  • שמן קנולה - 6 כפות - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון
  • עגבנייה - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (688 גרם)
    קלופות פרוסות לקוביות
  • שום - 7 שיניים
    כתושות
  • תפוח אדמה - 5.5 יחידות בינוניות - סה"כ (930 גרם)
    5-6 תפו"א פרוסים לקוביות גסות
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • פפריקה - כף גדושה
  • כורכום - 1/2 כפית שטוחה
  • מים - 400 מ"ל
    רותחים (2 כוסות חד פעמיות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פילה בקלה עם תפוחי אדמה, פלפלים ועגבניות
ארוחת צהריים שכולם אוהבים
  • 1 בסיר סוטאז` רחב מטגנים את הפלפלים בשמן עד להשחמה למשך כ- 7 דקות.
  • 2 מוסיפים את העגבניות ומערבבים.
  • 3 מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים היטב ומבשלים כ- 4 דקות.
  • 4 מנמיכים את האש ומוסיפים את הדגים ותפוחי האדמה.
  • 5 מוסיפים את התבלינים על גבי הדגים.
  • 6 מוסיפים את המים ובעזרת כף מוזגים על הדגים את הרוטב.
  • 7 מבשלים על אש נמוכה בסיר עם מכסה למשך כ- 40 דקות (לבדוק מדי פעם ולהעביר עם הכף את הרוטב על תפוחי האדמה והדגים).
  • 8 בודקים שתפוחי האדמה רכים והתבשיל מוכן!
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף גם 1/2 כפית אבקת מרק עוף פרווה ללא מונוסודיום גלוטמט (לא חובה).

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.5% 12.2% 28% 53.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב