דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 546 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
עוף עם ארטישוק ירושלמי, עגבניות שרי ועשבי תיבול
ארוחת צהריים פשוט טעימה
  • 1 קוצצים דק את הבצל והשום ומטגנים קלות עד לשקיפות בשמן זית.
  • 2 מקלפים את הארטישוק הירושלמי, חותכים כל אחד לחצי ולאחר מכן לפרוסות של כ- 1/2 ס"מ. מוסיפים למחבת ומערבבים היטב. שימו לב: ייתכן ותצטרכו להוסיף שמן תוך כדי התהליך.
  • 3 מטגנים כ- 7-10 דקות, מוסיפים את הפטרוזיליה ועגבניות השרי ומערבבים היטב. לאחר כ- 1-2 דקות מוסיפים את האורז והתבלינים (שומרים טיפה בצד לתבל את העוף) ומערבבים במשך כ- 2 דקות.
  • 4 מעבירים לאש קטנה. מוסיפים כוס מים, מערבבים היטב, מכסים ולא נוגעים במשך 10 דקות.
  • 5 מעבירים את כל האורז והירקות לשקית קוקי, מוסיפים את העוף ודוחפים אותו לתוך האורז, שמים על מגש ויאללה לתנור: צולים בחום של 200-220 מעלות למשך כ- 40-60 דקות.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: שקית קוקי.

שוקי העוף מתייחסים ל"חלקים אכילים בלבד" לשם דיוק בערך התזונתי של המתכון. יש להשתמש עם שוקי עוף שלמות רגילות להכנת המתכון. הערך התזונתי לא כולל את הפפריקה המעושנת ועשבי הפרובאנס. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן להשתמש בכל חלקי עוף שאוהבים. במידה ומשתמשים במקום הפפריקה הספרדית המעושנת בפפריקה תוצרת הארץ יש לשים לפחות חצי כפית.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.1% 20.9% 27.6% 48.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.29 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב