דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 132 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קיש פטריות ביתי
קיש טעים ביותר לחובבי הפטריות
  • הכנת הבצק:
  • 1 במעבז מזון לערבל את החמאה, הקמח והמלח עד לקבלת תערובת פירורית. להוסיף את הביצה והמים הקרים, ולהמשיך לערבל עד לקבלת בצק.
  • 2 לרדד את הבצק לעיגול הגדול במעט מגודל התבנית, להניח בתבנית, להדק לבסיסה (ללחוץ מעט), להגביה עד לגובה השוליים וליישר את הקצוות.
  • 3 לחורר את הבצק בתבנית עם מזלג ולהעביר למקפיא עד שהמלית מוכנה.
  • הכנת מלית הפטריות:
  • 1 לפרוס היטב את כל סוגי הפטריות ולהקפיץ במחבת בשמן הזית למשך כמה דקות עד להזהבה.
  • 2 להסיר את הפטריות מהאש, לתבל בעירית ובתבלינים (כולל השום והתימין) ולערבב היטב.
  • 3 לצנן את מלית הפטריות במסננת על מנת להסיר עודפי נוזלים.
  • הכנת הרויאל, הרכבת הקיש והאפייה:
  • 1 באמצעות מטרפה ידנית לערבב את כל מצרכי הרויאל.
  • 2 לחמם את התנור לחום של 170 מעלות.
  • 3 להוציא את הבצק מהמקפיא, להניח מעליו את מלית הפטריות ולצקת מעל את רוטב הרויאל.
  • 4 לקשט מעל עם שתי פטריות חתוכות ולאפות בתנור במשך כ- 40 דקות עד שהקיש מזהיב יפה. מתקבל קיש פטריות מושלם!
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה בינונית חד פעמית או תבנית לפאי בקוטר 24 ס"מ.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 41.3% 13.5% 42.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.73 (0.77 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב