הכנת הבצק:
1. במעבז מזון לערבל את החמאה, הקמח והמלח עד לקבלת תערובת פירורית. להוסיף את הביצה והמים הקרים, ולהמשיך לערבל עד לקבלת בצק.
2. לרדד את הבצק לעיגול הגדול במעט מגודל התבנית, להניח בתבנית, להדק לבסיסה (ללחוץ מעט), להגביה עד לגובה השוליים וליישר את הקצוות.
3. לחורר את הבצק בתבנית עם מזלג ולהעביר למקפיא עד שהמלית מוכנה.
הכנת מלית הפטריות:
1. לפרוס היטב את כל סוגי הפטריות ולהקפיץ במחבת בשמן הזית למשך כמה דקות עד להזהבה.
2. להסיר את הפטריות מהאש, לתבל בעירית ובתבלינים (כולל השום והתימין) ולערבב היטב.
3. לצנן את מלית הפטריות במסננת על מנת להסיר עודפי נוזלים.
הכנת הרויאל, הרכבת הקיש והאפייה:
1. באמצעות מטרפה ידנית לערבב את כל מצרכי הרויאל.
2. לחמם את התנור לחום של 170 מעלות.
3. להוציא את הבצק מהמקפיא, להניח מעליו את מלית הפטריות ולצקת מעל את רוטב הרויאל.
4. לקשט מעל עם שתי פטריות חתוכות ולאפות בתנור במשך כ- 40 דקות עד שהקיש מזהיב יפה. מתקבל קיש פטריות מושלם!
5. בתיאבון
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.