דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת ערב נהדרת לכל המשפחה

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 107 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מסננים את הירקות מהמים וקוצצים בסכין (שומרים את המים).
  • 2 טוחנים את העדשים הכתומות עם מי הירקות למרקם נוזלי בבלנדר מוט.
  • 2 מוסיפים את הקמחים ומערבבים למרקם אחיד ללא גושים.
  • 3 מוסיפים את כל הירקות והתבלינים ומערבבים הכל יחד.
  • 4 יוצקים לתבנית התנור שמרופדת בנייר אפייה משומן ומפזרים מעל את הפירורים והתבלין.
  • 5 אופים בחום של 230 מעלות טורבו למשך כ- 10 דקות, מנמיכים ל- 200 מעלות וממשיכים לאפות כחצי שעה או עד להשחמה קלה.
  • 6 מכבים את התנור ומשאירים עוד כמה דקות להתייצבות ולהתקררות.
  • 7 פורסים ומגישים!
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אני השתמשתי ב"לקט נורמנדי" - לקט ירקות של סנפרוסט. ניתן לשמור במקרר בכלי סגור למשך כ- 4-5 ימים.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם השריה וטחינה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)159149
חלבונים (גרם)7.68 7.18
פחמימות (גרם)2725
מתוכן סוכרים (גרם)1.55 1.45
שומנים (גרם)2.46 2.31
מתוכם שומן רווי (גרם)0.35 0.33
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
נתרן (מ"ג)259.94243.16
סיבים תזונתיים (גרם)6.69 6.26
מים (גרם)8.397.85
ויטמין A (מק"ג)13.2912.43
ויטמין B (מ"ג)1.531.44
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.17
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.680.63
ויטמין B5 (מ"ג)0.40.37
ויטמין B6 (מ"ג)0.130.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)98.7292.35
ויטמין C (מ"ג)3.843.59
ויטמין E (מ"ג)0.210.2
ויטמין K (מק"ג)27.6325.85
סידן (מ"ג)52.7549.34
ברזל (מ"ג)1.831.71
מגנזיום (מ"ג)29.3127.42
זרחן (מ"ג)143.97134.68
אבץ (מ"ג)10.93
אשלגן (מ"ג)220.51206.28
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.190.18
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.15
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.090.08
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.08

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.2% 5.6% 17.5% 61.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.09 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.