דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קיש בטטה ובצל סגול
קיש בטטה ובצל סגול
קיש בטטה ובצל סגול
שילוב נהדר בין בטטה ובצל סגול

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 171 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 להניח בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר, המלח והחמאה, ולהתחיל לערבל בפולסים.
  • 2 להוסיף את המים ולעבד רק עד שמתקבל בצק אחיד.
  • 3 לשמן נייר אפייה במעט חמאה, להניח אותו על גבי תבנית אפייה עגולה בקוטר 26 ס"מ ולשטח עליו את הבצק (מדובר על בצק דק מאוד המיועד רק להחזיק את המילוי).
  • הכנת המילוי:
  • 1 לבשל את הבטטות עד לריכוך קל (ניתן גם לאפות אותן), לקרר היטב ולחתוך לפרוסות של כחצי ס"מ.
  • 2 להמיס את החמאה במחבת, לטגן מעט את הבצל ולהסיר מהאש.
  • הרכבת הפשטידה + אפייה בתנור:
  • 1 להניח חלק מהבצל האדום המטוגן על תחתית הבצק בתבנית, לפזר מעל גם מפרוסות הבטטה וגבינת הפטה עיזים (להכין כך 2 שכבות - להשאיר בצל ובטטה לשכבה האחרונה).
  • 2 מסדרים את השכבה האחרונה של הבצל והבטטה.
  • 3 לטרוף ביחד בקערה את הביצים עם החלב, השמנת, הקמח והתבלינים לפי הטעם, ולמזוג מעל הפשטידה בתבנית.
  • 4 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כשעה או עד שהפשטידה מזהיבה.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה עגולה 26 ס"מ מרופדת בנייר אפייה משומן במעט חמאה.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה/בישול.

- פרסומת -

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)208 קלוריות121 קלוריות
חלבונים5.6 גרם3.3 גרם
פחמימות25 גרם15 גרם
מתוכן סוכרים6.4 גרם3.7 גרם
שומנים9.7 גרם5.7 גרם
מתוכם שומן רווי5.3 גרם3.1 גרם
מתוכם שומן טראנס6.5 מ"ג3.8 מ"ג
כולסטרול87.4 מ"ג51 מ"ג
נתרן405.5 מ"ג236.9 מ"ג
סיבים תזונתיים2.7 גרם1.5 גרם
מים108.7 גרם63.5 גרם
ליקופן0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A613.5 מק"ג358.4 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)1.6 מ"ג1 מ"ג
ויטמין B165.7 מק"ג38.4 מק"ג
ויטמין B2122.2 מק"ג71.4 מק"ג
ויטמין B3481.5 מק"ג281.3 מק"ג
ויטמין B5738.9 מק"ג431.7 מק"ג
ויטמין B6204.1 מק"ג119.2 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B918.6 מק"ג10.8 מק"ג
ויטמין B120.2 מק"ג0.1 מק"ג
ויטמין C11.6 מ"ג6.8 מ"ג
ויטמין D0.3 מק"ג0.2 מק"ג
ויטמין E887.3 מק"ג518.3 מק"ג
ויטמין K1.9 מק"ג1.1 מק"ג
סידן54.1 מ"ג31.6 מ"ג
ברזל953.4 מק"ג556.9 מק"ג
מגנזיום20.1 מ"ג11.8 מ"ג
זרחן71.8 מ"ג42 מ"ג
אבץ456 מק"ג266.3 מק"ג
אשלגן262.7 מ"ג153.5 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות400.6 מ"ג234 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 39.9 מ"ג5.8 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6338.8 מ"ג197.9 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות635.4 מ"ג371.2 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 9592.4 מ"ג346 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.1% 22.6% 13% 58.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
אורז אדום

אורז אדום

אורז בסמטי עם ירקות

אורז בסמטי עם ירקות

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

קיפודי אורז ובשר

קיפודי אורז ובשר

ספינג' ביתי

ספינג' ביתי

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪