דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קיש בטטה ובצל סגול
קיש בטטה ובצל סגול
קיש בטטה ובצל סגול
שילוב נהדר בין בטטה ובצל סגול

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 171 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 להניח בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר, המלח והחמאה, ולהתחיל לערבל בפולסים.
  • 2 להוסיף את המים ולעבד רק עד שמתקבל בצק אחיד.
  • 3 לשמן נייר אפייה במעט חמאה, להניח אותו על גבי תבנית אפייה עגולה בקוטר 26 ס"מ ולשטח עליו את הבצק (מדובר על בצק דק מאוד המיועד רק להחזיק את המילוי).
  • הכנת המילוי:
  • 1 לבשל את הבטטות עד לריכוך קל (ניתן גם לאפות אותן), לקרר היטב ולחתוך לפרוסות של כחצי ס"מ.
  • 2 להמיס את החמאה במחבת, לטגן מעט את הבצל ולהסיר מהאש.
  • הרכבת הפשטידה + אפייה בתנור:
  • 1 להניח חלק מהבצל האדום המטוגן על תחתית הבצק בתבנית, לפזר מעל גם מפרוסות הבטטה וגבינת הפטה עיזים (להכין כך 2 שכבות - להשאיר בצל ובטטה לשכבה האחרונה).
  • 2 מסדרים את השכבה האחרונה של הבצל והבטטה.
  • 3 לטרוף ביחד בקערה את הביצים עם החלב, השמנת, הקמח והתבלינים לפי הטעם, ולמזוג מעל הפשטידה בתבנית.
  • 4 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כשעה או עד שהפשטידה מזהיבה.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה עגולה 26 ס"מ מרופדת בנייר אפייה משומן במעט חמאה.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה/בישול.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)208121
חלבונים (גרם)5.6 3.27
פחמימות (גרם)2515
מתוכן סוכרים (גרם)6.42 3.75
שומנים (גרם)9.75 5.69
מתוכם שומן רווי (גרם)5.26 3.08
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)87.38 51.04
נתרן (מ"ג)405.47236.86
סיבים תזונתיים (גרם)2.65 1.55
מים (גרם)108.6563.47
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)613.53358.4
ויטמין B (מ"ג)1.630.95
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.480.28
ויטמין B5 (מ"ג)0.740.43
ויטמין B6 (מ"ג)0.20.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)18.5510.84
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.09
ויטמין C (מ"ג)11.646.8
ויטמין D (מק"ג)0.350.2
ויטמין E (מ"ג)0.890.52
ויטמין K (מק"ג)1.921.12
סידן (מ"ג)54.131.6
ברזל (מ"ג)0.950.56
מגנזיום (מ"ג)20.1311.76
זרחן (מ"ג)71.8341.96
אבץ (מ"ג)0.460.27
אשלגן (מ"ג)262.7153.46
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.40.23
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.340.2
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.640.37
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.590.35

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.1% 22.6% 13% 58.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
סלט אטריות אורז אסיאתי

סלט אטריות אורז אסיאתי

פיצה בטטה

פיצה בטטה

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

סלט עלים מרענן

סלט עלים מרענן

עוגיות גיאורגיות מושלמות

עוגיות גיאורגיות מושלמות

כוס טירמיסו אישית בגרסא בריאה

כוס טירמיסו אישית בגרסא בריאה

תמרים: יתרונות בריאותיים שכדאי להכיר

תמרים: יתרונות בריאותיים שכדאי להכיר

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪