דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 69 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקציצות)

  • הקציצות
  • כרישה - גודל ממוצע (200 גרם)
    החלק הלבן בלבד (ללא הירוק)
  • בצל סגול - יחידה קטנה (63 גרם)
    חתוך לרבעים
  • פטרוזיליה - 1/2 צרור - סה"כ (57 גרם)
  • כוסברה - 1/2 צרור - סה"כ (46 גרם)
  • תפוח אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
    מבושלים ומעוכים לפירה
  • קמח תופח - 2 כפות גדושות - סה"כ (50 גרם)
    תלוי במרקם
  • ביצה - 3 Large
    2-3 ביצים
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • לטיגון
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    ראו מידע נוסף
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
    לתיבול השמן

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קציצות ירק וכרישה מטוגנות
קציצות שכולם אוהבים
  • 1 לשטוף היטב את הכרישה ולחתוך לעיגולים.
  • 2 לקצוץ במעבד מזון את הכרישה, הבצל הסגול, הפטרוזיליה והכוסברה בפולסים עד לקבלת המרקם הרצוי (לילדים רצוי לטחון לתערובת חלקה יחסית). לסנן מעט מהנוזלים ולהניח בצד.
  • 3 לבשל את תפוחי האדמה לפירה ולהוסיף לתערובת הכרישה והירק.
  • 4 להוסיף לתערובת את הקמח התופח, הביצים, המלח והפלפל השחור.
  • 5 לחמם את השמן במחבת, להוסיף את הכורכום ולערבב מעט.
  • 6 ליצור מהתערובת קציצות בגודל הרצוי ולטגן משני הצדדים בשמן החם.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להניח את הקציצות מעט על נייר סופג לספיגת השמן (אך לא לייבשן לגמרי).

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקציצות לאחר הטיגון. יש להשתמש בכחצי כוס שמן לטיגון (כמו שניצל). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 29% 15.7% 50.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.44 (0.48 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב