דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 69 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקציצות)

  • הקציצות
  • כרישה - גודל ממוצע (200 גרם)
    החלק הלבן בלבד (ללא הירוק)
  • בצל סגול - יחידה קטנה (63 גרם)
    חתוך לרבעים
  • פטרוזיליה - 1/2 צרור - סה"כ (57 גרם)
  • כוסברה - 1/2 צרור - סה"כ (46 גרם)
  • תפוחי אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
    מבושלים ומעוכים לפירה
  • קמח תופח - 2 כפות גדושות
    תלוי במרקם
  • ביצים - 3 יחידותL
    2-3 ביצים
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • לטיגון
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    ראו מידע נוסף
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
    לתיבול השמן
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשטוף היטב את הכרישה ולחתוך לעיגולים.
  • 2 לקצוץ במעבד מזון את הכרישה, הבצל הסגול, הפטרוזיליה והכוסברה בפולסים עד לקבלת המרקם הרצוי (לילדים רצוי לטחון לתערובת חלקה יחסית). לסנן מעט מהנוזלים ולהניח בצד.
  • 3 לבשל את תפוחי האדמה לפירה ולהוסיף לתערובת הכרישה והירק.
  • 4 להוסיף לתערובת את הקמח התופח, הביצים, המלח והפלפל השחור.
  • 5 לחמם את השמן במחבת, להוסיף את הכורכום ולערבב מעט.
  • 6 ליצור מהתערובת קציצות בגודל הרצוי ולטגן משני הצדדים בשמן החם.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להניח את הקציצות מעט על נייר סופג לספיגת השמן (אך לא לייבשן לגמרי).

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקציצות לאחר הטיגון. יש להשתמש בכחצי כוס שמן לטיגון (כמו שניצל). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)92134
חלבונים (גרם)2.77 4.04
פחמימות (גרם)913
מתוכן סוכרים (גרם)0.83 1.21
שומנים (גרם)5.12 7.47
מתוכם שומן רווי (גרם)0.72 1.05
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)50.59 73.75
נתרן (מ"ג)278.8406.41
סיבים תזונתיים (גרם)0.88 1.28
מים (גרם)49.8172.62
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)53.5778.09
ויטמין B (מ"ג)1.031.5
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.11
ויטמין B3 (מ"ג)0.420.61
ויטמין B5 (מ"ג)0.370.53
ויטמין B6 (מ"ג)0.110.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)19.3428.19
ויטמין B12 (מק"ג)0.120.18
ויטמין C (מ"ג)8.4912.37
ויטמין D (מק"ג)0.280.41
ויטמין E (מ"ג)0.320.47
ויטמין K (מק"ג)75.85110.57
סידן (מ"ג)22.0232.1
ברזל (מ"ג)0.811.18
מגנזיום (מ"ג)11.4816.73
זרחן (מ"ג)43.9464.06
אבץ (מ"ג)0.310.46
אשלגן (מ"ג)152.57222.41
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.290.43
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.230.34
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.520.76
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.490.71

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 29% 15.7% 50.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.44 (0.48 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.