מאפה סלמון מיוחד וטעים
1. מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
2. מכינים את הבצק: מניחים את כל המרכיבים בקערת מעבד מזון ומעבדים במשך כדקה עד שנוצרים גושי בצק אלסטיים ודביקים. במקרה הצורך מוסיפים כפית אחת של מים.
3. מאחדים את פירורי הבצק לגוש, לשים ומעבירים על דף נייר אפייה. מרדדים לעיגול בקוטר 24-26 ס"מ. אם הבצק טיפה מתפורר זה בסדר - פשוט מחברים בחזרה בעזרת הידיים.
4. מורחים מחית בטטה ממרכז הבצק לכיוון הקצוות, כך שיישארו שוליים נקיים באורך של כ- 2-3 ס"מ.
5. מניחים בקערה את קוביות הסלמון (הזמנתי מ- sea2door), הארטישוקים (כולל מעט שמן) והחרדל, ומערבבים היטב. מוסיפים את המלח והפלפל לפי הטעם ומערבבים שוב.
6. מניחים את התערובת מעל מחית הבטטה ומיישרים.
7. סוגרים את השוליים הנקיים של הבצק מעל המלית ליצירת מאפה עגול עם מרכז פתוח. מעבירים יחד עם נייר האפייה לתבנית.
8. בעזרת מברשת מורחים את השוליים במעט שמן ומפזרים מעל שומשום.
9. אופים למשך כ- 35-40 דקות או עד להזהבה.
10. פורסים ומגישים. שומרים במקרר בכלי אטום.
11. בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את הארטישוקים המשומרים בשמן. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. המצרכים עבור מאפה בקוטר 22-24 ס"מ.