דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 225 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגוודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מאפה פתוח עם בטטה, סלמון וארטישוקים
מאפה סלמון מיוחד וטעים
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2 מכינים את הבצק: מניחים את כל המרכיבים בקערת מעבד מזון ומעבדים במשך כדקה עד שנוצרים גושי בצק אלסטיים ודביקים. במקרה הצורך מוסיפים כפית אחת של מים.
  • 3 מאחדים את פירורי הבצק לגוש, לשים ומעבירים על דף נייר אפייה. מרדדים לעיגול בקוטר 24-26 ס"מ. אם הבצק טיפה מתפורר זה בסדר - פשוט מחברים בחזרה בעזרת הידיים.
  • 4 מורחים מחית בטטה ממרכז הבצק לכיוון הקצוות, כך שיישארו שוליים נקיים באורך של כ- 2-3 ס"מ.
  • 5 מניחים בקערה את קוביות הסלמון (הזמנתי מ- sea2door), הארטישוקים (כולל מעט שמן) והחרדל, ומערבבים היטב. מוסיפים את המלח והפלפל לפי הטעם ומערבבים שוב.
  • 6 מניחים את התערובת מעל מחית הבטטה ומיישרים.
  • 7 סוגרים את השוליים הנקיים של הבצק מעל המלית ליצירת מאפה עגול עם מרכז פתוח. מעבירים יחד עם נייר האפייה לתבנית.
  • 8 בעזרת מברשת מורחים את השוליים במעט שמן ומפזרים מעל שומשום.
  • 9 אופים למשך כ- 35-40 דקות או עד להזהבה.
  • 10 פורסים ומגישים. שומרים במקרר בכלי אטום.
  • 11 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לקשט בפלפל ירוק חריף.

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את הארטישוקים המשומרים בשמן. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. המצרכים עבור מאפה בקוטר 22-24 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1% 25.8% 23.3% 49.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.36 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב