דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 106 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת דבש עם אגוזים
העוגה המושלמת לראש השנה
  • 1 לערבל במיקסר עם וו גיטרה את החמאה וחצי מכמות הסוכר, להוסיף את החלמונים תוך כדי הערבול ועד שמתקבלת תערובת קרמית.
  • 2 לנפות את הקמח אל קערה, להוסיף את אבקת האפייה ולערבב מעט.
  • 3 להוסיף בהדרגה ותוך כדי ערבול אל התערובת במיקסר את תערובת הקמח, השמן, המלח, הקינמון, ההל, המים, הדבש והסילאן. להפסיק את פעילות המיקסר, לגרד מסביב עם מרית גומי ולהמשיך לערבל עוד כדקה.
  • 4 להקציף את החלבונים במערבל במהירות גבוהה עד לקבלת קצף בצדדים. להוסיף את יתרת הסוכר בהדרגה ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצף יציב.
  • 5 להוסיף את קצף החלבונים אל התערובת במיקסר בתנועות קיפול עדינות. להוסיף גם את אגוזי המלך ולהבליע בעדינות בתוך התערובת.
  • 6 לשמן סיר פלא בקוטר 26 ס"מ ולצקת אליו את הבלילה.
  • 7 לאפות בתנור בחום בינוני של 170-180 מעלות למשך כ- 45-50 דקות (קיסם הננעץ בעוגה אמור לצאת יבש).
  • 8 להשאיר את העוגה בתנור הכבוי למשך כ- 2-3 דקות, להוציא ולקרר.
  • 9 לאחר התקררות העוגה להפוך את התבנית על צלחת הגשה, לתפוח על התחתית והעוגה תגלוש החוצה.
  • 10 לבזוק מעל אבקת סוכר לפני ההגשה לפי הטעם.
  • 11 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה עם חור (סיר פלא) בקוטר 26 ס"מ + מיקסר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 17.6% 9.7% 72.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.22 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב