פילה סלמון מושלם למנה הראשונה
1. בקערה לערבב היטב את כל מצרכי הרוטב.
2. למזוג על נתחי הסלמון בתבנית האפייה כשהעור כלפי מעלה (שכל נתחי הסלמון "יטעמו" מהרוטב).
3. להניח את תבנית האפייה במקרר למשך שעה לפחות (אפשר גם ללילה).
4. לפני האפייה להפוך את נתחי הדגים כך שהעור יהיה כלפי מטה.
5. לכסות בנייר כסף ולאפות בתנור בחום של 220 מעלות למשך כ- 15 דקות. להנמיך את החום ל- 200 מעלות, להסיר את הכיסוי ולמזוג מהרוטב מלמעלה. להמשיך לאפות עוד כ- 5 דקות להזהבה קלה בשלב העליון של התנור.
6. להגיש את נתחי הסלמון עם בצל ירוק פרוס ומעט מהרוטב שנשאר בתבנית.
7. בתיאבון
התבלינים והרטבים במתכון לפי הטעם האישי. זמן ההכנה כולל את זמן ספיגת הטעמים.