דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 476 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
עוף בגריל עם תפוחי אדמה
ארוחת צהריים שכל אחד יאהב
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
  • 2 מזלפים על הכרעיים שמן זית בנדיבות, מלח גס בנדיבות, פלפל שחור גרוס ומעט פפריקה מתוקה. מעסים את העוף היטב ומסדרים יפה בתבנית.
  • 3 אופים בתנור למשך כ- 15 דקות, הופכים צד ואופים כ- 10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור, מכסים בנייר כסף וממשיכים לאפות 45 דקות נוספות. ב- 10 הדקות האחרונות, מסירים את נייר הכסף ומעבירים לתוכנית גריל עליון.
  • 4 הכנת תפוחי האדמה: מבשלים את מיני תפוחי האדמה השלמים במים רותחים למשך כ- 20 דקות. מעבירים לתבנית תנור ומועכים אותם בעזרת תחתית כוס.
  • 5 מזלפים מעל שמן זית בנדיבות רבה, מלח גס, תימין ורוזמרין יבשים, שום כתוש לפי הטעם ומעט סומק.
  • 6 מכניסים לתנור בחום של 220 מעלות למשך כחצי שעה עד ששחום יפה.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש לצד סלט פלפלים חריפים.

הערך התזונתי מתייחס לחלקים האכילים בלבד של כרעי העוף. יש לעשות שימוש בכרעי עוף רגילים במתכון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.9% 26.4% 35.1% 34.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב