מצרכים למתכון
5 מנות/יחידות, 446 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- צלי העוף
- פלפל ירוק - יחידה גדולה (218 גרם)
- קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
- בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
- גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
- שמן קנולה - 8 כפות - סה"כ (80 מ"ל)
- שוק עוף - 10 גדלים ממוצעים - חלקים אכילים - סה"כ (800 גרם)
- שום - 7 שיניים
- רסק עגבניות - קופסת פלסטיק (100 גרם)
- מלח - 1/2 כפית שטוחה
- פפריקה - כף שטוחה
- פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
- מים לבישול - לפי הצורך
- הבצקניות (נוקדלי)
- קמח לבן - 3/4 כוס - סה"כ (116 גרם)
- ביצה - Large
- מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
- שמן קנולה - 2 כפיות - סה"כ (10 מ"ל)
- מלח - 1/3 כפית שטוחה
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
מתכון הונגרי מסורתי וטעים
- 1 בסיר רחב עם מכסה מתאים מטגנים בשמן את הפלפל הירוק, הקישוא, הבצל והגזר עד להזהבה קלה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מאדים במשך כ- 45 דקות עד לריכוך.
- 2 מוסיפים את שוקי העוף ומגבירים ללהבה בינונית. מטגנים עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השום, רסק העגבניות והתבלינים, ומערבבים היטב.
- 3 מוסיפים מים רותחים עד לגובה העופות, וממשיכים לבשל בסיר מכוסה על אש בינונית עד לריכוך העופות (כשעה).
- 4 בינתיים, מכינים את הנוקדלי (הבצקניות): טורפים את כל המצרכים פרט למים בבלנדר או בעזרת מזלג (כך שלא יישארו גושי קמח). מוסיפים את המים באיטיות עד הגעה למרקם צמיגי אך לא מוצק, כמו של בצק נוזלי מעט (ניתן לבדוק בעזרת כף ולראות שהחומר נשפך באיטיות).
- 5 כאשר העוף רך, מגבירים את הלהבה עד שהרוטב מבעבע. יוצקים בעזרת כף משומנת מעט את הבצקניות לתוך הרוטב, ישירות לתוך האזורים שבהם הוא מבעבע (ניתן להשתמש בכף, כפית או מכשיר ייעודי להכנת בצקניות, שנראה כמו פומפייה - לפי הגודל הרצוי). מוודאים שכל הבצקניות מכוסות ברוטב. ממשיכים לבשל כ- 5 דקות על אש גבוהה ומסירים מהאש.
- 6 מגישים חם ובתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
משקל שוקי העוף הינו לחלקים אכילים בלבד למטרת דיוק הערך התזונתי של המתכון. יש לעשות שימוש בשוקי עוף שלמות. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. זו מן הסתם הגרסה הכשרה למתכון, ולכן ללא השמנת החמוצה שמתלווה למתכון המקורי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
2.7% |
25.8% |
40.4% |
31.1% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב