דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 646 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הקציצות
  • חזה עוף - 500 גרם
    חתוך לקוביות גדולות
  • קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
  • שום - 4 שיניים
  • גזר - יחידה גדולה ללא קליפה (238 גרם)
  • פטרוזיליה - צרור (114 גרם)
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
  • בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
  • פירורי לחם - 2 כפות - סה"כ (22 גרם)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון הקציצות
  • צלי הבצל
  • בצל - 4 יחידות גדולות - סה"כ (1.29 ק"ג)
    חתוכים לרצועות
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • הקישוט
  • רימון - 1/2 כוס - סה"כ (100 גרם)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות עוף עם צלי בצל
ארוחת צהריים לחובבי הבצל
  • 1 להכניס את כל מצרכי הקציצות למעבד המזון ולטחון טחינה גסה.
  • 2 לערבב היטב ולהניח בצד 10 דקות לספיגת הטעמים.
  • 3 להכין מהעיסה קציצות עגולות, לטגן בשמן במחבת טפלון במשך כ- 3 דקות מכל צד ולהניח בצד.
  • 4 בינתיים לטגן את הבצלים בשמן עד להזבה.
  • 5 לסדר את הקציצות מעל הבצל, לכסות ולבשל כ- 40 דקות או עד שהקציצות מוכנות. להעביר לכלי הגשה ולקשט בגרגירי הרימונים.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.6% 15.8% 31.2% 45.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב