דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 86 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת דבש קלה להכנה
עוגת דבש מתוקה וטעימה
  • 1 להקציף במיקסר את הביצים ביחד עם הסוכר.
  • 2 להוסיף את הדבש, השמן והאספרסו (או התה), ולהמשיך לערבל.
  • 3 להוסיף את הקמח התופח מעורבב עם אבקת הסודה לשתייה, הקינמון והציפורן, ולהמשיך לערבל עד לאיחוד המצרכים ולבלילה חלקה. כאן ניתן להוסיף את אגוזי המלך (מקומחים) אל תוך העוגה או לשמור אותם לקישוט מעל העוגה.
  • 4 לשמן תבנית אפייה בקוטר 24 או 26 ס"מ ולמזוג לתוכה את בלילת העוגה (במידה ובחרתם לקשט את העוגה מלמעלה - זה הזמן לפזר את אגוזי המלך, מקומחים גם כן כדי שלא ישקעו בעוגה).
  • 5 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 40-50 דקות (תלוי בסוג התנור), עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש (זהירות לא לייבש).
  • 6 להכין סירופ דבש ולמרוח בנדיבות על העוגה בעזרת מברשת.
  • 7 מתקבלת עוגת דבש קלה וטעימה שכל אחד יכול להכין.
  • 8 בתיאבון ושנה טובה חיוך

ציוד נדרש: מיקסר + תבנית אפייה מתאימה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 23% 7.6% 69.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.3 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב