דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 249 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
תפוחי אדמה וחצילים ממולאים בחזה עוף
מעדן אמיתי
  • 1 לחתוך את תפוחי האדמה המקולפים לאורך ולרוקן את תוכנם ליצירת סירות. לחתוך את החציל לפרוסות בעובי ס"מ אחד. לטגן את סירות תפוחי האדמה ופרוסות החציל בשמן עמוק ולהניח בצד.
  • 2 לטגן בסיר את הבצל בשמן עד להזהבה קלה, להוסיף את חזה העוף הטחון, לערבב ולהמשיך לטגן עד שחזה העוף משנה את צבעו ללבן. לכסות ולבשל על אש נמוכה עד שכל הנוזלים נספגים ומתאדים.
  • 3 להוסיף את המלח, הפלפל השחור והפלפל האנגלי הטחון, ולטגן עוד קצת.
  • 4 לסדר את תפוחי האדמה בתבנית אפייה (כמו בתמונה) ולמלא אותם בחזה העוף המטוגן. להניח גם את החצילים בתבנית, למעוך מעט את פנים החציל ולמלא גם כן בחזה העוף המטוגן.
  • 5 בין תפוחי האדמה והחצילים הממולאים להניח את הפלפלים הצבעוניים הקטנים (שלמים).
  • 6 לערבב את מצרכי הרוטב, להרתיח על להבה נמוכה כ- 10 דקות ולצקת מסביב לירקות הממולאים בתבנית.
  • 7 לחמם מראש את התנור לחום של 200 מעלות ולאפות בתנור (לא מכוסה) למשך כ- 40 דקות עד להשחמה מלמעלה.
  • 8 לקשט בעירית או בנענע.
  • 9 בתיאבון חיוך

כמות השמן לטיגון הירקות הינה כמות מוערכת הנספגת בהן לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.5% 22.1% 20.2% 51.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.34 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב