דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 151 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל התפוחים)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
דונאטס תפוחים
פרוסות תפוחים מטוגנות ומצופות
  • 1 מקלפים את התפוחים ופורסים לפרוסות בעובי של 2.5-3 ס"מ.
  • 2 בעזרת קורצן עגול/סכין יוצרים חור במרכז התפוח.
  • 3 את הפרוסות שומרים במים עם מיץ לימון עד השימוש על מנת למנוע השחרה של התפוחים.
  • 4 בקערה נפרדת מערבבים את כל המצרכים מלבד הקמח עד לקבלת בלילה נוזלית, מוסיפים את הקמח וטורפים עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
  • 5 במחבת מחממים את השמן (יש להשתמש בכ- 1/2 ליטר שמן לטיגון). למי שיש מד חום הטמפרטורה האידאלית לטיגון היא 165-170 מעלות. במידה ואין - יש לטגן על להבה נמוכה-בינונית. חשוב שהשמן לא יהיה חם מדי כדי שלא יישרף מבחוץ ויישאר חי בפנים.
  • 6 מוציאים את פרוסות התפוח מהמים ומייבשים קלות.
  • 7 טובלים כל פרוסה בבלילה, בעזרת מזלג מרימים ומנערים מעט שתרד בלילה מיותרת מהתפוח. התפוח צריך להיות עטוף בשכבה דקה של בלילה. לאחר מכן, מניחים בשמן ומטגנים עד להזהבה מכל צד.
  • 8 לאחר קירור קל טובלים את דונאטס התפוחים בסוכר וקינמון.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש חמים עם סירופ מייפל טבעי וגלידת וניל.

כמות השמן לטיגון הדונאטס הינה כמות מוערכת הנספגת לאחר הטיגון. יש לטגן בכ- 1/2 ליטר שמן.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.1% 36.4% 4.8% 54.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.61 (0.66 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב