דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
דונאטס תפוחים
דונאטס תפוחים
פרוסות תפוחים מטוגנות ומצופות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 151 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל התפוחים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מקלפים את התפוחים ופורסים לפרוסות בעובי של 2.5-3 ס"מ.
  • 2 בעזרת קורצן עגול/סכין יוצרים חור במרכז התפוח.
  • 3 את הפרוסות שומרים במים עם מיץ לימון עד השימוש על מנת למנוע השחרה של התפוחים.
  • 4 בקערה נפרדת מערבבים את כל המצרכים מלבד הקמח עד לקבלת בלילה נוזלית, מוסיפים את הקמח וטורפים עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
  • 5 במחבת מחממים את השמן (יש להשתמש בכ- 1/2 ליטר שמן לטיגון). למי שיש מד חום הטמפרטורה האידאלית לטיגון היא 165-170 מעלות. במידה ואין - יש לטגן על להבה נמוכה-בינונית. חשוב שהשמן לא יהיה חם מדי כדי שלא יישרף מבחוץ ויישאר חי בפנים.
  • 6 מוציאים את פרוסות התפוח מהמים ומייבשים קלות.
  • 7 טובלים כל פרוסה בבלילה, בעזרת מזלג מרימים ומנערים מעט שתרד בלילה מיותרת מהתפוח. התפוח צריך להיות עטוף בשכבה דקה של בלילה. לאחר מכן, מניחים בשמן ומטגנים עד להזהבה מכל צד.
  • 8 לאחר קירור קל טובלים את דונאטס התפוחים בסוכר וקינמון.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש חמים עם סירופ מייפל טבעי וגלידת וניל.

כמות השמן לטיגון הדונאטס הינה כמות מוערכת הנספגת לאחר הטיגון. יש לטגן בכ- 1/2 ליטר שמן.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות נוי אלון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)362239
חלבונים (גרם)3.09 2.04
פחמימות (גרם)3523
מתוכן סוכרים (גרם)20.17 13.33
שומנים (גרם)23.58 15.58
מתוכם שומן רווי (גרם)2.16 1.43
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)26.38 17.43
נתרן (מ"ג)113.975.28
סיבים תזונתיים (גרם)2.66 1.76
מים (גרם)72.4247.87
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)12.648.36
ויטמין B (מ"ג)0.360.24
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.10.07
ויטמין B5 (מ"ג)0.150.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.052.68
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.04
ויטמין C (מ"ג)0.210.14
ויטמין D (מק"ג)0.140.09
ויטמין E (מ"ג)0.150.1
ויטמין K (מק"ג)0.960.64
סידן (מ"ג)38.3225.33
ברזל (מ"ג)0.450.3
מגנזיום (מ"ג)4.733.13
זרחן (מ"ג)20.713.68
אבץ (מ"ג)0.330.22
אשלגן (מ"ג)93.4861.79
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.220.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.270.18
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.250.16

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.1% 36.4% 4.8% 54.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.61 (0.66 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.