מצרכים למתכון
10 מנות/יחידות, 162 גרם למנה\יחידה (תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
- הכנת הבצק:
- 1 להכניס למיקסר עם וו גיטרה 200 גרם קמח חיטה, 40 גרם קמח חיטה מלא, חצי כפית מלח וחמאה (קרה בקוביות).
- 2 לעבד עד לקבלת פירורים.
- 3 להוסיף חלב (או שמנת או מים - לגיבוש הבצק) בהדרגה תוך כדי פעולת המיקסר במהירות נמוכה עד להיווצרות בצק.
- 4 להפסיק את עבודת המיקסר, לרדד את הבצק, להניח בתבנית פאי או בתבניות אישיות ולאפות אפייה עיוורת חלקית.
- 5 אפייה עיוורת - מחוררים את הבצק עם מזלג, מניחים נייר אפייה ועליו חומוס גרגרים או שעועית ואופים עד שהקצוות מזהיבות, בין 10 דקות לרבע שעה.
- הכנת מלית הירקות:
- 1 להקפיץ את הגזר, הבטטה, הקישוא והכרישה (חתוכים בקולפן ז`וליין - קולפן לרצועות דקות) בווק או בסיר רגיל למשך כמה דקות עם שמן זית (סה"כ כחצי ק"ג ירקות).
- 2 להכניס למסננת ולסנן.
- 3 להוציא את התבנית מהתנור ולפזר את הירקות בצורה שווה מעל הבצק.
- הכנת הבלילה:
- 1 מעל מפזרים בלילה/רויאל (בלילה של ביצים וחלב):
- שמים בקערה 3 ביצים + 3 כפות קמח (הקמח שנותר).
- 2 מערבבים, מוסיפים 200 מ"ל שמנת מתוקה, 1/2 גביע שמנת חמוצה, 200 גרם גבינות מגורדות, מעט מלח (המלח שנותר) ופלפל שחור לפי הטעם, לערבב.
- בניית הקיש:
- 1 אם התבנית גדולה, מומלץ לאחד את הבלילה עם הירקות ולהניח על הקיש. אם הקישים אישיים, להניח קודם את הירקות ומעל לשפוך את הבלילה.
- 2 לאפות בחום 180 מעלות צלזיוס, בערך 20 דקות.
ניתן להכנה בתבניות פאי אישיות. שיטת ההכנה כוללת גם הקפצה.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
2.5% |
38.2% |
19% |
40.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב