דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 162 גרם למנה\יחידה (תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 להכניס למיקסר עם וו גיטרה 200 גרם קמח חיטה, 40 גרם קמח חיטה מלא, חצי כפית מלח וחמאה (קרה בקוביות).
  • 2 לעבד עד לקבלת פירורים.
  • 3 להוסיף חלב (או שמנת או מים - לגיבוש הבצק) בהדרגה תוך כדי פעולת המיקסר במהירות נמוכה עד להיווצרות בצק.
  • 4 להפסיק את עבודת המיקסר, לרדד את הבצק, להניח בתבנית פאי או בתבניות אישיות ולאפות אפייה עיוורת חלקית.
  • 5 אפייה עיוורת - מחוררים את הבצק עם מזלג, מניחים נייר אפייה ועליו חומוס גרגרים או שעועית ואופים עד שהקצוות מזהיבות, בין 10 דקות לרבע שעה.
  • הכנת מלית הירקות:
  • 1 להקפיץ את הגזר, הבטטה, הקישוא והכרישה (חתוכים בקולפן ז`וליין - קולפן לרצועות דקות) בווק או בסיר רגיל למשך כמה דקות עם שמן זית (סה"כ כחצי ק"ג ירקות).
  • 2 להכניס למסננת ולסנן.
  • 3 להוציא את התבנית מהתנור ולפזר את הירקות בצורה שווה מעל הבצק.
  • הכנת הבלילה:
  • 1 מעל מפזרים בלילה/רויאל (בלילה של ביצים וחלב):
  • שמים בקערה 3 ביצים + 3 כפות קמח (הקמח שנותר).
  • 2 מערבבים, מוסיפים 200 מ"ל שמנת מתוקה, 1/2 גביע שמנת חמוצה, 200 גרם גבינות מגורדות, מעט מלח (המלח שנותר) ופלפל שחור לפי הטעם, לערבב.
  • בניית הקיש:
  • 1 אם התבנית גדולה, מומלץ לאחד את הבלילה עם הירקות ולהניח על הקיש. אם הקישים אישיים, להניח קודם את הירקות ומעל לשפוך את הבלילה.
  • 2 לאפות בחום 180 מעלות צלזיוס, בערך 20 דקות.

ניתן להכנה בתבניות פאי אישיות. שיטת ההכנה כוללת גם הקפצה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של בתיה דורון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)391242
חלבונים (גרם)13.01 8.04
פחמימות (גרם)2817
מתוכן סוכרים (גרם)1.92 1.19
שומנים (גרם)26.15 16.16
מתוכם שומן רווי (גרם)9.09 5.62
כולסטרול (מ"ג)148.85 92
נתרן (מ"ג)448.44277.16
סיבים תזונתיים (גרם)1.71 1.06
מים (גרם)56.7135.05
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)301.05186.06
ויטמין B (מ"ג)1.10.68
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.30.19
ויטמין B5 (מ"ג)0.480.29
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)23.1514.31
ויטמין B12 (מק"ג)0.280.17
ויטמין C (מ"ג)4.062.51
ויטמין D (מק"ג)0.180.11
ויטמין E (מ"ג)1.080.67
ויטמין K (מק"ג)9.455.84
סידן (מ"ג)235.11145.31
ברזל (מ"ג)0.780.48
מגנזיום (מ"ג)15.939.85
זרחן (מ"ג)59.636.84
אבץ (מ"ג)0.350.22
אשלגן (מ"ג)160.3799.12
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.940.58
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.080.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.830.51
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)5.073.14
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.853

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 38.2% 19% 40.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.64 (0.67 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.