1. לקלתית (תחתית לפאי) - במעבד מזון מעבדים קמח וחמאה יחד עד לתערובת פירורית. מוסיפים מלח (כפית 9 גרם), סוכר, חלב וביצה וממשיכים לעבד עד לבצק אחיד.
2. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור חצי שעה.
3. בינתיים מכינים את הירקות: קוצצים בצל ומטגנים קלות עם כף השמן, פורסים את הפטריות ומוסיפים לבצל וממשיכים בטיגון, חותכים את הגמבות לרצועות ומוסיפים שוב לתערובת הבצל והפטריות, מוסיפים מלח (קורט 2 גרם) ופלפל וממשיכים בטיגון.
4. חוצים את העגבניות שרי, קוצצים את הבזיליקום.
5. מחממים תנור ל- 180 מעלות צלזיוס.
6. מרדדים את הבצק ומרפדים את תבנית הפאי, מחוררים את תחתית הבצק עם מזלג, מעל שמים נייר אפייה ומניחים בפנים קטניות.
7. אופים אפייה "עיוורת" (חצי אפייה) כ- 10 דקות, יחד עם הקטניות.
8. מוציאים מהתנור את הקלתית, מסירים את הקטניות ונייר האפייה ומצננים מעט. בינתיים מסננים את הנוזלים מתערובת הבצל.
9. מכניסים את תערובת הבצל, עגבניות השרי והבזיליקום לתוך הקלתית.
10. מערבבים בקערה נפרדת את כל חומרי המילוי (שמנת מתוקה, 2 ביצים, גבינת הקשקבל, גבינה צהובה מגורדת, קורט מלח (2 גרם) ורבע כפית או קורט פלפל שחור) ושופכים על הירקות.
11. אופים כחצי שעה, בסיום האפייה מפזרים על פני הקיש פירורי פרמזן.
12. בתיאבון
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.