דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידת גבינות, פטריות ובצל
פשטידת גבינות, פטריות ובצל
פשטידה טעימה לארוחת הערב

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 147 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים בעזרת ספריי שמן תבנית מלבנית 20X30 ס"מ.
  • 2 פורסים את הבצל. מחממים 2 כפות שמן זית על מחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
  • 3 פורסים את הפטריות ומוסיפים אותן לבצל. מטגנים עד להזהבה מלאה של הבצל ויציאת הנוזלים מהפטריות. מסננים את הנוזלים מהמחבת ומניחים בצד.
  • 4 מערבבים בקערה נפרדת ביצים ומוסיפים בזה אחר זה את השמנת החמוצה, הקוטג`, הקמח, המלח, הפלפל וגבינת האמנטל. מערבבים את הכל עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
  • 5 מוסיפים לבלילה את הירקות ומערבבים בעדינות רק עד לפיזור הירקות.
  • 6 מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ- 40-50 דקות עד להזהבה של הפשטידה.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מלבנית 20X30 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הערך התזונתי לא כולל את גבינת האמנטל המגוררת.

- פרסומת -

המתכון באדיבות עידן גבאי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)12887
חלבונים (גרם)6.59 4.48
פחמימות (גרם)117
מתוכן סוכרים (גרם)3.21 2.18
שומנים (גרם)7.12 4.84
מתוכם שומן רווי (גרם)2.99 2.03
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)73.87 50.19
נתרן (מ"ג)405.87275.79
סיבים תזונתיים (גרם)2.07 1.4
מים (גרם)90.5961.56
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)27.2118.49
ויטמין B (מ"ג)3.142.13
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.190.13
ויטמין B3 (מ"ג)1.661.13
ויטמין B5 (מ"ג)1.080.73
ויטמין B6 (מ"ג)0.130.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)22.1115.02
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.1
ויטמין C (מ"ג)4.122.8
ויטמין D (מק"ג)0.740.5
ויטמין E (מ"ג)0.40.27
ויטמין K (מק"ג)0.380.26
סידן (מ"ג)80.1154.43
ברזל (מ"ג)1.050.71
מגנזיום (מ"ג)12.068.19
זרחן (מ"ג)82.4156
אבץ (מ"ג)0.630.43
אשלגן (מ"ג)235.1159.75
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.430.29
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.370.25
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.640.43
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.60.41

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.8% 26.9% 24.9% 40.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.