דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 245 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פשטידה צבעונית
פשטידת שכבות צבעונית
  • 1 לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה, לצנן, לקלוף, למעוך לפירה ולשים בקערה.
  • 2 לבשל את הגזר והבטטה עם הקליפה, לצנן, לקלוף, למעוך לפירה ולשים בקערה נוספת.
  • 3 לבשל מעט את התרד, לצנן, לקצוץ דק ולשים בקערה שלישית.
  • 4 לערבב את כל הגבינות עם הביצים, החלב, הקמח, המלח והפלפל.
  • 5 שליש מתערובת הגבינות להוסיף לתפוח האדמה, שליש לגזר והבטטה ואת השליש האחרון להוסיף לתרד.
  • 6 לשמן תבנית מלבנית וליצוק את תערובת תפוחי האדמה.
  • 7 לחמם תנור ל- 200 מעלות ולאפות כעשר דקות את תערובת תפוחי האדמה.
  • 8 להוציא מהתנור ולהוסיף את תערובת הגזרים והבטטה ולאפות גם כעשר דקות.
  • 9 לבסוף ליצוק את תערובת התרד ולאפות עד שהפשטידה משחימה מעט.
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להשתמש בירקות נוספים בצבעים שונים.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
אפשר להפחית בחצי מכמות הגבינה הצהובה, להמיר את הקמח בקמח מלא או קמח כוסמין. היתרון כאן הוא מגוון הצבעים של הירקות - לכל צבע יש ערך בריאותי נוסף.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6% 15.9% 26.2% 51.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.22 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב