דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 199 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
לזניה חלבית
לזניה עם גבינות ורוטב עגבניות
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
  • 2 לערבב היטב בקערה את כל מצרכי תערובת הגבינות.
  • 3 לערבב היטב בקערה נוספת את כל מצרכי רוטב העגבניות (ייתכן ולא יהיה צורך לעשות שימוש בכל כמות הרוטב - לפי ההעדפה האישית שלכם).
  • 4 להשרות מעט את דפי הלזניה במים רותחים.
  • 5 למרוח מעט מהרוטב על תבנית אפייה מלבנית ומעל להניח 4 דפי לזניה (למלא את המקומות הריקים בדפי לזניה שבורים בגודל המתאים).
  • 6 למרוח 1/3 רוטב מעל, חצי מכמות תערובת הגבינה ושוב 4 דפי לזניה.
  • 7 מעל לשים 1/3 נוסף של רוטב ומעל את חצי כמות תערובת הגבינה הנותרת.
  • 8 לסגור עם 4 דפי לזניה אחרונים ומעל למזוג את שארית הרוטב.
  • 9 לגרד מעל את הפרמזן (ניתן גם לגרד לאחר האפייה ולפני ההגשה).
  • 10 לאפות את הלזניה מכוסה בנייר אפייה ומעל נייר כסף (על מנת שנייר הכסף לא יידבק לגבינות) למשך כחצי שעה.
  • 11 להסיר את ניירות האפייה והכסף, להוסיף מלמעלה עוד מעט גבינת מוצרלה ורוטב עגבניות, ולאפות עוד כרבע שעה.
  • 12 מתקבלת לזניה גבינות מושלמת - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לפזר בין השכבות עלי בזיליקום שלמים (לא חובה).

ציוד נדרש: תבנית מלבנית 30X18 ס"מ.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.8% 22.4% 44.1% 30.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.31 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב