מצרכים למתכון
12 מנות/יחידות, 74 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
ארוחת ערב טעימה וכשרה לפסח
- 1 לרכך את הבטטה עם הקליפה במיקרוגל למשך כ- 5 דקות ולקרר. בינתיים, לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
- 2 לבחוש בקערה את הביצים עם המיונז, להוסיף את קמח המצות והתבלינים, ולהמשיך לבחוש חזק.
- 3 לקלף את הבטטה ולחתוך לשני חצאים. חצי אחד לחתוך לפרוסות וחצי שני לחתוך לקוביות.
- 4 להוסיף את קוביות הבטטה לבלילת הביצים, לבחוש בעדינות ולצקת אל תבנית מאורכת, משומנת ומקומחת.
- 5 לסדר את פרוסות הבטטה מעל ולאפות בתנור שחומם מראש למשך כ- 35 דקות או עד להשחמה. מתקבלת פשטידת בטטה מושלמת לחג הפסח!
- 6 בתיאבון
טיפ למתכון
ניתן להפוך את הפשטידה לחלבית ולהוסיף 200 גרם גבינות שונות.
ציוד נדרש: תבנית אפייה מאורכת.
שיטת ההכנה כוללת גם חימום במיקרוגל. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
6.4% |
22.6% |
15.5% |
55.5% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב