דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת ערב טעימה וכשרה לפסח

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 74 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לרכך את הבטטה עם הקליפה במיקרוגל למשך כ- 5 דקות ולקרר. בינתיים, לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 2 לבחוש בקערה את הביצים עם המיונז, להוסיף את קמח המצות והתבלינים, ולהמשיך לבחוש חזק.
  • 3 לקלף את הבטטה ולחתוך לשני חצאים. חצי אחד לחתוך לפרוסות וחצי שני לחתוך לקוביות.
  • 4 להוסיף את קוביות הבטטה לבלילת הביצים, לבחוש בעדינות ולצקת אל תבנית מאורכת, משומנת ומקומחת.
  • 5 לסדר את פרוסות הבטטה מעל ולאפות בתנור שחומם מראש למשך כ- 35 דקות או עד להשחמה. מתקבלת פשטידת בטטה מושלמת לחג הפסח!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להפוך את הפשטידה לחלבית ולהוסיף 200 גרם גבינות שונות.

ציוד נדרש: תבנית אפייה מאורכת.

שיטת ההכנה כוללת גם חימום במיקרוגל. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)97132
חלבונים (גרם)3.12 4.22
פחמימות (גרם)1115
מתוכן סוכרים (גרם)2.92 3.95
שומנים (גרם)4.54 6.14
מתוכם שומן רווי (גרם)0.96 1.3
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)64.85 87.74
נתרן (מ"ג)184.38249.44
סיבים תזונתיים (גרם)1.27 1.72
מים (גרם)52.7771.39
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)418.08565.61
ויטמין B (מ"ג)1.11.48
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.14
ויטמין B3 (מ"ג)0.290.39
ויטמין B5 (מ"ג)0.550.74
ויטמין B6 (מ"ג)0.110.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.0114.9
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.2
ויטמין C (מ"ג)6.398.65
ויטמין D (מק"ג)0.350.47
ויטמין E (מ"ג)0.650.88
ויטמין K (מק"ג)1.181.59
סידן (מ"ג)23.3531.59
ברזל (מ"ג)0.710.96
מגנזיום (מ"ג)11.2615.24
זרחן (מ"ג)49.967.51
אבץ (מ"ג)0.320.44
אשלגן (מ"ג)140.86190.57
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.360.48
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.30.4
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.620.84
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.580.79

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.4% 22.6% 15.5% 55.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.35 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.