גם בראש השנה אפשר לשמור על תזונה נכונה
מוכנים? 10 הטיפים המרכזיים לשמירה על המשקל בראש השנה
- ארוחות מסודרות: מומלץ לתכנן ולהקפיד על ארוחות מסודרות ביום זה, דבר אשר יכול לסייע לאכול בשליטה בארוחת החג. אני מדברת על תכנון ארוחת ביניים קטנה לפני הארוחה כמו קערת מרק ירקות, יוגורט Bio או יוגורט עשיר בחלבון עם מנת פרי או מנת פרי ו- 8 שקדים טבעיים.
- שתיית מים: יש נטייה בארוחות גדולות ובעיקר בחגים להתפזר ולשתות כמות רבה של משקאות ממותקים. משקאות אלו עשירים בסוכר ובחומרים נוספים המזיקים לבריאות, ולכן מומלץ להימנע מהם לחלוטין. שימו לב שלעיתים מפרשים את תחושת הצמא כתחושת רעב, ולכן ממשיכים לאכול עוד ועוד. לאלו שרוצים לגוון ניתן להוסיף למים פלחי לימון או תפוז, עלי נענע או לואיזה לשדרוג הטעם של המים. היכנסו לקרוא בנוסף על חשיבות שתיית מים.
- שיקול דעת ועירנות: דאגו למנוחת צהריים קלה לפני ארוחת החג על מנת להגיע עירניים ולאכול יפה ובקפידה. עייפות עשויה לגרום לנו לאכילה מהירה, וללא שיקול דעת, דבר אשר עלול לגרום לצריכת כמויות גדולות של מזון בהיסח דעת.
- דבש: הכל היה נראה אחרת אם היינו מקפידים למדוד כפית דבש המכילה 20 קלוריות בלבד ולא לזלף. המנהג המקובל לטבול פלח תפוח בדבש יכול להסתכם בלא פחות מאשר 100 קלוריות מיותרות ועוד לא התחילה הארוחה עצמה! קחו כפית דבש אחת לצלחת האישית והקציבו אותה לאורך כל הארוחה. הקליקו: ערך תזונתי של דבש.
- מנה ראשונה: התחילו את ארוחת החג עם מרק ירקות או מרק עוף ללא השומן, דבר אשר יסייע ביצירת תחושת מלאות, ואף עשוי להקטין את כמות צריכת המזון בהמשך הארוחה.
- מנה עיקרית: התבוננו על שולחן החג כאל בופה, והחליטו מראש אילו מזונות תעדיפו תוך ניסיון לבחור במזון בריא ומאוזן ככל האפשר. השתדלו להימנע מאוכל מטוגן והרכיבו "צלחת מנצחת" על פי הכלל של "1/3 צלחת ירקות" - בה תעדיפו סלטים דלים בשמן וסוכר, ו- "1/3 צלחת חלבון" - בה תעדיפו לבחור דגי ים על פני דגים מטוגנים, עוף או הודו על פני בשר בקר, ובמידה ובחרתם בבשר בקר הקפידו על חלקי בקר רזים כמו כתף, פילה או סינטה ודאגו להוריד את העור או השומן הנראה לעין. ה- 1/3 האחרון של הצלחת יהיה מוקדש לתוספת הדגנים - עדיפות לקטניות ודגנים מלאים.
- הוצאת אנרגיה בארוחה: קחו חלק בהגשה, בפינוי והעדיפו תנועה על פני ישיבה מרובה סביב האוכל, ונצלו את ערב החג להנאה מחוויית המסורת והאווירה המשפחתית, ואף תחסכו אכילה מיותרת.
- אין "לא נעים": מותר להגיד למארחים "לא תודה", ולא חייבים לטעום כל מאכל שקיים על השולחן. עומס אכילה עלול להשפיע על תחושת נפיחות וכבדות, ואף שינה לא נוחה במהלך הלילה. במידה והנכם המארחים, כיף גדול יהיה לחלק בין האורחים את הפיתויים המובילים וכך כולם יהיו מרוצים.
- לאט ובנחת: תיהנו מכל ביס וזכרו - "אוכלים מהר - אוכלים יותר, אוכלים לאט - אוכלים מעט".
- פעילות גופנית: נצלו את ימי החופש לטיולים רגליים, ריצה או רכיבה על אופניים תוך כדי טיול. זו הזדמנות נפלאה להנחיל הרגל משפחתי של ביצוע פעילות גופנית שגרתית או יזומה.
היכנסו בנוסף:
שנהיה לראש ולא לזנב: מנות דגים לראש השנה
על הדבש ועל העוקץ: עובדות חשובות לראש השנה
עוגת תפוחים לראש השנה: 10 מתכונים טעימים
תפריט לראש השנה: מבחר הצעות טעימות ביותר
מתכון לטבולה רימונים
המרכיבים:
- 2 צרור פטרוזיליה
- 1 צרור נענע
- 3 גבעולי סלרי כולל העלים
- גרעיני רימון שלם
- 2 כפות בורגול דק
- 10 שקדים טבעיים שבורים
- כף סילאן
- לימון סחוט
- 1/2 כוס מים רותחים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כפית כמון
אופן ההכנה:
- משרים את הבורגול בקערה עם מים רותחים ומיץ לימון למשך 10 דקות עד לספיגת הנוזלים.
- קוצצים דק את הפטרוזיליה, הנענע וגבעולי הסלרי, ומוסיפים לקערה.
- מכניסים פנימה את גרעיני הרימון, הסילאן והשקדים השבורים.
- מתבלים לפי הטעם ומגישים.
- בתיאבון!
אפשרויות בחירה בארוחת החג
אפשר כך
|
אפשר גם אחרת
|
2 פרוסות חלה
|
160 קלוריות
|
חצי פרוסת חלה
|
40 קלוריות
|
תפוח עץ שלם + כף דבש
|
160 קלוריות
|
חצי תפוח עץ + כפית דבש
|
50 קלוריות
|
מרק עוף+ 3 כפות שקדי מרק
|
170 קלוריות
|
מרק עוף ללא שקדי מרק
|
20 קלוריות
|
מנת דג מטוגן + פרוסת בקר
|
550 קלוריות
|
מנת דג + חצי פרוסת בקר
|
250 קלוריות
|
3 כפות כבד קצוץ
|
180 קלוריות
|
כף כבד קצוץ
|
60 קלוריות
|
תפוח אדמה + 6 כפות אורז
|
210 קלוריות
|
תפוח אדמה או 6 כפות אורז
|
140 קלוריות
|
סלט מיונז
|
300 קלוריות
|
סלט ירקות + כפית שמן
|
100 קלוריות
|
פרוסת עוגת קרם
|
500 קלוריות
|
פרוסת עוגת דבש בחושה
|
100 קלוריות
|
2 כוסות שתיה מתוקה
|
250 קלוריות
|
מים!!!
|
0 קלוריות
|
2 כוסות יין
|
300 קלוריות
|
כוס יין יבש
|
120 קלוריות
|
סך הכל 2,780 קלוריות
|
סך הכל 830 קלוריות
|
רוצים עוד מתכונים? הקליקו עכשיו למגוון ענק של מתכונים לראש השנה.
בשורה התחתונה, על ידי אכילה מודעת ומסודרת, גם במהלך ערב ראש השנה, ניתן לשמור על הרגלי אכילה בריאים ולמנוע עלייה במשקל. שנה טובה ומתוקה!
הכותבת היא ענבל שטרן לוי, דיאטנית קלינית. הצטרפו אל עמוד הפייסבוק של ענבל.
|