דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 310 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
צלי בקר בעשבי תיבול ופטריות
מומלץ ביותר עם אורז לבן טרי וחם
  • 1 שוטפים את נתח כתף הבקר היטב ומעבירים לסיר נפרד עם הבצלים, עלי הדפנה וגרגירי הפלפל האנגלי. מבשלים כשעה וחצי (בישול חלקי). מוציאים את הבשר, מצננים ופורסים לנתחים גדולים ובעובי של כ- 1 וחצי ס"מ. את ציר הבקר שומרים בצד.
  • 2 מטגנים קלות את טבעות הפלפל האדום החריף בשמן הזית, מוסיפים את הפטריות, הפלפל השחור הגרוס והמלח הגס, וממשיכים לטגן כ- 4 דקות תוך כדי ערבוב.
  • 3 בסיר סוטאג` רחב מסדרים את נתחי הבשר, מוסיפים מעל את שיני השום, רצועות סלרי, הבצל הסגול הפרוס ואת עלי הדפנה וגרגירי הפלפל האנגלי מציר הבקר.
  • 4 מערבבים ב- 3-4 כוסות מציר הבקר (הציר צריך להגיע לגובה הבשר) את המלח, אבקת מרק העוף והכורכום, ויוצקים מעל הבשר. מפזרים מעל הכל את תערובת עשבי התיבול היבשים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 15 דקות עם מכסה מעט פתוח עד צמצום מעט מהנוזלים, לאחר מכן מוסיפים את הפטריות, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה עוד כ- 45 דקות.
  • 5 מכניסים את הסיר לתנור בחום של 190 מעלות למשך כרבע שעה עד להזהבה מלמעלה.
  • 6 מעדן - בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם אורז לבן.

הערך התזונתי לא כולל את גרגירי הפלפל האנגלי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 20.9% 64.5% 12%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב