דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פיתות ביתיות בריאות יותר

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 105 גרם למנה\יחידה (מספר פיתות כוסמין מוערך)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים והסוכר, ומערבבים כדקה.
  • 2 מוסיפים את המים בהדרגה עד שהבצק מתאחד.
  • 3 מוסיפים את השמן ולשים כ- 8 דקות. 2 דקות לפני סוף הלישה מוסיפים את המלח.
  • 4 התפחה ראשונה: יוצרים כדור ומעבירים אותו לקערה מכוסה במגבת. הבצק צריך להכפיל את נפחו (התפחה למשך כשעה).
  • 5 שקילה: מחלקים את הבצק ל- 18 יחידות שוות.
  • 6 עיצוב: יוצרים כדורים ומניחים ברווחים על תבנית עם נייר אפייה.
  • 7 התפחה שנייה: נותנים לכדורים לתפוח במשך 20 דקות כשהם מכוסים במגבת מעט לחה.
  • 8 רידוד: מרדדים בעדינות בעזרת מערוך לצורת עיגול.
  • 9 אפייה: אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך כ- 20 דקות. הפיתות יוצרות כיס אוויר ונעשות שחומות.
  • 10 הרי לכם פיתות כוסמין מושלמות - בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של בת-חן דיאמנט

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)237225
חלבונים (גרם)7.89 7.49
פחמימות (גרם)3533
מתוכן סוכרים (גרם)1.67 1.58
שומנים (גרם)3.24 3.08
מתוכם שומן רווי (גרם)0.31 0.3
נתרן (מ"ג)551.69523.76
סיבים תזונתיים (גרם)5.17 4.91
מים (גרם)41.6339.52
ויטמין A (מק"ג)22.7821.62
ויטמין B (מ"ג)5.194.93
ויטמין B1 (מ"ג)0.360.34
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.12
ויטמין B3 (מ"ג)4.74.46
סידן (מ"ג)5.475.2
ברזל (מ"ג)2.322.2
מגנזיום (מ"ג)0.430.41
אבץ (מ"ג)0.010.01
אשלגן (מ"ג)0.150.14

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.1% 6.3% 15.4% 68.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.09 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.